Banken bieden 'Postbank-chipknip'

UTRECHT - Het gevecht tussen de banken om de markt voor 'het betalen met een chipkaart' is op een hoogtepunt gekomen, nu de 'gezamenlijke banken' ook de klanten van de concurrerende Postbank een chipknip willen aanbieden. De chipper van de combinatie Postbank/PTT Telecom die nog niet klaar is, dreigt daarmee naar de achtergrond te worden geschoven.

Positief voor de chipper is wel dat er geen gezamenlijke klantenkaart van Albert Heijn, Shell en V&D komt op basis van de chipknip. De chipper zal het vooral moeten hebben van de multifunctionaliteit. Terwijl met de chipknip vooralsnog eigenlijk alleen maar kan worden betaald, biedt de chipper ook mogelijkheden tot sparen, parkeren en bellen. Het is echter de vraag of deze voordelen in februari, wanneer de chipper uitkomt, ten volle kunnen worden uitgebuit aangezien dan al miljoenen Nederlanders met een chipknip rondlopen.
Verder is eindelijk de gedragscode rond voor de privacy van chipkaarten. Vertegenwoordigers van de overheid, het bankwezen en het bedrijfsleven zijn het daarover definitief eens geworden. Uitgevers van chipkaarten moeten hun klanten van te voren zeggen waarvoor persoonlijke gegevens zoals het bestedingspatroon worden gebruikt. Ook over de betrouwbaarheid en de veiligheid van chipkaarten zijn afspraken gemaakt. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-27T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.