WK-voetbal kost 50 miljoen dollar aan IT

Het Comité Fran�ais d'Organisation (CFO) heeft ruim 50 miljoen dollar uitgetrokken om de automatisering van het wereldkampioenschap 1998 te bekostigen. De vier IT-sponsors, HP, EDS, Sybase en France Telecom, nemen een groot deel van de kosten voor hun rekening.

Het komende WK-voetbal speelt zich volgend jaar juni en juli af in Frankrijk. Tweeëndertig teams spelen in totaal 64 wedstrijden, verdeeld over tien stadions. CFO verwacht 2,5 miljoen toeschouwers, 50.000 medewerkers en officials, 10.000 journalisten en, cumulatief, 37 miljard tv-kijkers. De grootte en aantrekkingskracht van het project vereisen een betrouwbare en krachtige technologische infrastructuur. EDS is als systeemintegrator verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de applicaties en draagt zorg voor de integratie van de infrastructuur-componenten. Sybase levert databasehulpmiddelen. France Telecom zorgt voor het wide area network. HP levert de hardware-oplossing en ondersteunende diensten voor het informatienetwerk en de website.
De vereiste automatisering loopt uiteen van kantoorautomatisering tot en met een systeem om het weer te voorspellen. Extra veel aandacht gaat uit naar het 'bedrijfskritische' kaartverkoopsysteem. De pers krijgt de beschikking over systemen die informatie leveren over bijvoorbeeld uitslagen, teams en spelers. Fans kunnen via Internet (http://www.france98.com) informatie over het toernooi opvragen.
HP levert voor de infrastructuur zo'n 1800 werkstations, 100 Unix- en NT-servers, 100 netwerken ondersteund door hubs, routers en switches, een optical storage jukebox, 500 netwerkprinters, scanners, palmtops, HP Openmail, HP Openview en medische analyse-instrumenten voor onder andere dopingonderzoek. CFO heeft HP als hardware-leverancier gekozen vanwege zijn ervaring met het leveren van organisatiebrede IT-oplossingen. IBM viel uit de boot na zijn mislukte optreden als IT-dienstverlener van de Olympische Spelen van Atlanta vorig jaar. Sun, de sponsor van het WK-voetbal 1994 in de Verenigde Staten, bracht een lager bod uit dan HP. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-13T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.