Managed hosting door True

Beschermde soorten

 

In zijn artikel 'Bouwers van kennisbroeikassen' (Computable, 20 april) vergelijkt Eric Vlietinck (bouwkundige) architecten met ict-architecten.

Een kort citaat: "In de wereld van huizen en bouwen verstaat iedereen hetzelfde onder het woord 'architect'. Geen twijfel mogelijk. Maar in de ict-wereld is dat beslist niet het geval. Daar blijkt iedereen zijn eigen interpretatie te geven aan een woord dat toch vrij eenduidig is."
Het woord architect is niet alleen eenduidig, de toepassing ervan is in Nederland zelfs wettelijk bepaald. De Wet op de architectentitel treedt hier regelend op. Sinds 1993 is het gebruik van de titel 'architect' slechts toegestaan aan diegene die onder die titel staat ingeschreven in het architectenregister. Ook samenvoegingen met het woord 'architect' zijn strafbaar als deze gevoerd worden door personen die niet in het architectenregister zijn opgenomen.
De conclusie is duidelijk: de ict-architect bestaat alleen als er bedrijfspanden voor de ict-industrie ontworpen of gebouwd moeten worden!
 

Frank Van De Loo (architect Bna) Helmond

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1372036). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×