Beschermde soorten

In zijn artikel 'Bouwers van kennisbroeikassen' (Computable, 20 april) vergelijkt Eric Vlietinck (bouwkundige) architecten met ict-architecten.

Een kort citaat: "In de wereld van huizen en bouwen verstaat iedereen hetzelfde onder het woord 'architect'. Geen twijfel mogelijk. Maar in de ict-wereld is dat beslist niet het geval. Daar blijkt iedereen zijn eigen interpretatie te geven aan een woord dat toch vrij eenduidig is."
Het woord architect is niet alleen eenduidig, de toepassing ervan is in Nederland zelfs wettelijk bepaald. De Wet op de architectentitel treedt hier regelend op. Sinds 1993 is het gebruik van de titel 'architect' slechts toegestaan aan diegene die onder die titel staat ingeschreven in het architectenregister. Ook samenvoegingen met het woord 'architect' zijn strafbaar als deze gevoerd worden door personen die niet in het architectenregister zijn opgenomen.
De conclusie is duidelijk: de ict-architect bestaat alleen als er bedrijfspanden voor de ict-industrie ontworpen of gebouwd moeten worden!
 

Frank Van De Loo (architect Bna) Helmond

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-18T00:00:00.000Z Frank van de Loo
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.