Personeelsadviseur zoekt vermoeide ict'ers

Keihard ontspannen

Als 5 procent van de Nederlandse beroepsbevolking aanhikt tegen een burn-out en 20 procent ervan psychisch vermoeid is, dan moet de werkdruk in de hectische ict-branche al helemaal ondraaglijk zijn.

Wie keihard moet werken, dient zich net zo hard te ontspannen, is het devies van de personeelsadviseurs van Bakker & Clients. Het bureau speurt naar ict'ers die in een Zwitsers bergdorp in slechts vier dagen tijd 'keihard' willen ontspannen.
Om te zien of het programma van meditatie, buitensporten - zoals bergklimmen en zweefvliegen, kuren en ontspanningsoefeningen effect heeft, meet een computer tijdens de kuur geregeld de hersengolfactiviteit. Een onherbergzaam en afgelegen kuuroord in Oost-Zwitserland is er speciaal voor uitgezocht, zegt organisatrice Mariëtte Maat. Hier geeft ze de automatiseerders in vier dagen het gevoel dat ze een lange vakantie achter de rug hebben. Begeleid door bedrijfstrainers en coaches komen deelnemers dichter bij zichzelf en hun inspiratiebron.
De eerste trip is gepland voor september. Maat werkt daarnaast aan het organiseren van een vergelijkbare ontspanningskuur in Tunesië. Ook in Groot-Brittanië lijken geschikte plaatsen voorhanden. "Ict, dat is de branche waar iedereen op zijn 35-ste al negen keer van baan is gewisseld. We leren deze mensen zich afvragen wat ze daarmee opschieten."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-18T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.