Nauwe samenwerking in Twents onderwijs

De Universiteit Twente, de Hogeschool Enschede en de Hogeschool IJselland gaan samen IT-opleidingen aanbieden. De drie instellingen bereikten hierover vorige week een akkoord. Deze samenwerking is opgezet in het kader van de landelijke ICT-Netwerkacademie.

Dit initiatief komt voort uit de aanbevelingen van de taakgroep 'Werken aan ICT'. Deze taskforce onder leiding van Ton Risseeuw kwam eind vorig jaar met een tiental aanbevelingen om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken. Een van de adviezen was om een ICT netwerkacademie op te zetten, die moet uitgroeien tot een portaal waar vraag en aanbod van opleidingen bij elkaar komen.
De drie instellingen zetten eveneens een nieuwe masteropleiding op en gaan de onderlinge doorstroom van leerlingen verbeteren. Ook streven zij naar nauwere contacten met het bedrijfsleven. Verder participeren de universiteit en hogescholen in Twinning en ICT Twente, een organisatie die Twente als ICT-regio op de kaart wil zetten. De instellingen hopen met deze inspanningen de ICT-bedrijvigheid in de regio te vergroten.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.