Pensioenen IT-sector door automatisering goedkoper

AMSTERDAM - Pensioenbeheerder PVF Nederland (voorheen GAK Pensioenfondsen) die ondermeer de collectieve VUT-regeling voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologie-branche (ICK-branche) verzorgt, gaat nog sterker automatiseren. De grotere efficiëntie die hiermee wordt bereikt, maakt tariefverlagingen mogelijk.

Directeur Van Arkel verwacht dat de tarieven die opdrachtgevers zoals de ICK-branche in rekening worden gebracht, in drie jaar tijd met 10 procent kunnen dalen. Voor toekomstige automatiseringsprojecten is een voorziening getroffen van 9,5 miljoen gulden. Vorig jaar verbeterde de efficiëntie al door ondermeer diepte-investeringen in automatisering.
PVF verzorgt pensioenen voor 88 opdrachtgevers, waarbij in totaal 60.000 ondernemingen en 2,5 miljoen belanghebbenden zijn aangesloten. Vorig jaar werd voor een aantal aangesloten pensioenfondsen met succes een geautomatiseerd Rechten Opbouw Systeem (ROS) ingevoerd. Dit maakt het mogelijk per werkplek alle gegevens te verzamelen en mutaties te verwerken met betrekking tot de individuele pensioen-opbouw en -aanspraak. Vragen van pensioengerechtigden kunnen nu snel worden beantwoord. Goede voortgang werd gemaakt met het omvangrijke Geïntegreerd informatiesysteem voor Registratie, Administratie en Financiën (Giraf). Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-29T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.