School start les in chatten

Het Regio College Zaanstreek Waterland gaat cursussen geven in converseren via Internet, ook wel chatten genoemd.

Het hiervoor opgezette project 'chatten in de les' leert de cursisten te werken met Internettoepassingen, meningen en informatie uit te wisselen via het wereldwijde web en ook de taalvaardigheid te vergroten en spelling te verbeteren. De cursussen maken deel uit van een demonstratieproject van de Stichting BVEnet, de organisatie die Internetgebruik stimuleert in het beroeps- en volwassenenonderwijs.
Het is de bedoeling dat de deelnemers aan deze chatlessen aan de hand van opdrachten vanuit twee verschillende locaties met elkaar gaan communiceren via Internet. Zij moeten vooraf vragen bedenken voor de 'gesprekspartner' en die vervolgens over het wereldwijde web te sturen. Tijdens de sessies dienen de deelnemers aan te geven dat zij naar elkaar 'luisteren', door op het juiste moment tekens te zenden. Op deze manier houden zij de conversatie levendig.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-17T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.