Is Dyson een Luddiet ? (José Delameilleure)

Britse uitvinder van stofzuigers en wasmachines James Dyson heeft aan een aantal personeelsleden gevraagd hun pc in te leveren en voortaan een machine te delen met een collega. De redenering: mensen raken verslaafd aan hun computer en vinden altijd wel iets om zich achter het scherm onledig te houden. Ze zitten gewoon te wachten tot er nog eens een mailbericht binnendwarrelt.

Toch is het Dyson niet zozeer om misbruik van computertijd te doen. Op zich heeft hij niets tegen computers; hij is dus ook niet meteen een geestverwant van Ned Ludd. Volgens Dyson zijn werknemers gewoon niet creatief bezig op hun computer. Door de werknemer zijn pc af te pakken, wil Dyson zijn personeel verplichten hun eigen verbeeldingskracht te gebruiken, liever dan de verwerkingskracht van de rekenmachine. Toegegeven, er gebeuren ook creatieve dingen met computers, zoals het tekenen van huizen of het maken van tijdschriften, maar toch.
Misschien moet Dyson gewoon een computer bouwen die ervoor zorgt dat iedereen met dat toestel even creatief is als zonder chips. Dan zien we eindelijk weer eens een echte vernieuwing in de computerbranche.

 
José Delameilleure

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-14T00:00:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.