Gesignaleerd: Windows 10

Dit artikel delen:
Microsoft HoloLens

Microsoft komt op 29 juli 2015 met zijn nieuwe Windows 10. Het besturingssysteem richt zich vooral op mobiliteit. Voor de hand liggend is integratie van Office 365, werken in de cloud met onder andere Sharepoint, Word, Excel en Onenote. Ook zijn al de gratis upgrade, integratie met Android en iOS en het nieuwe updatingsysteem bekend. Toch gaat Windows 10 verder, want het is namelijk klaar voor computing everything. Computable signaleert vier trends.

1. Holographic computing
Microsoft claimt met Windows 10 het eerste platform te hebben dat holographic computing ondersteunt. Via api’s worden blikken, gebaren, stemmen en gebeurtenissen inzichtelijk gemaakt voor verschillende apparaten. Hololens in combinatie met Windows 10 maakt hologrammen onderdeel van het echte leven. Zodoende ontstaat er een gemixte realiteit, waardoor zakelijk nieuwe manieren van creatie en communicatie ontstaan. Door hologrammen kunnen betere beslissingen worden genomen, kan er effectiever worden gewerkt en komen ideeën tot leven.

2. Microsoft Band
Microsoft Band is de eerste oplossing uit het Microsoft Health-programma en is vormgegeven in een slimme polsband. Het helpt om persoonlijke gezondheidsdoelstellingen te halen, maar kan ook zakelijk worden ingezet. Het helpt namelijk om op een gezonde manier productiever te worden. E-mail en afspraken worden op de pols weergegeven voor een effectievere planning en de traditionele telefoonzaken als bellen en berichten worden zonder telefoon afgehandeld. Door de kracht van sensoren te combineren, wordt realtime inzage gegeven in de prestaties.

3. Continuum for Phones
Continuum for Phones is een recent door Microsoft aangekondigde feature voor Windows 10. Het verandert een smartphone in een desktop-pc. Hiervoor moet er wel met grotere schermen worden verbonden. Continuum for Phones moet het makkelijker voor gebruikers maken om te switchen tussen de tablet- en de pc-modus. Apps passen zich automatisch aan de schermafmetingen aan en content kan tussen mobiele apps en desktop-apps worden uitgewisseld. Het ziet er uit als een volledige versie van Windows 10, alleen zorg de smartphone voor alle rekenkracht.

4. IoT Core Insider Preview
Voor ontwikkelaars was de Preview-build al bekend. Dit is een ontwikkelhulpprogramma voor apps, inclusief een invoegtoepassing voor Visual Studio 2015 RC. Hiermee kunnen universele apps voor Windows 10 worden ontwikkeld. Via builds van de hardwareontwikkelingskits kunnen universele stuurprogramma's voor Windows 10 worden gemaakt. Nu kunnen er ook internet of things (IoT)-toepassingen worden ontwikkeld. De Windows 10 IoT Core Insider Preview ondersteunt IoT-ontwikkelingskaarten waardoor ook op dit vlak oplossingen kunnen worden gebouwd.

Dit artikel is eerder verschenen in Computable magazine jaargang 48, nummer 6, zomer 2015.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-25T08:41:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.