5 redenen om naar Infosecurity en Data & Cloud Expo te gaan

Volgens it-adviesbureau Gartner zal een ‘no cloud’-beleid in 2020 net zo zeldzaam zijn als een ‘no internet’-beleid vandaag de dag. Kortom, datamanagement en cloud computing zijn trending topics in de it-markt. Dit vraagt om nieuwe technologieën, werkwijze en een toekomstvisie. Daarnaast zijn vandaag de dag nog steeds bedrijven ontregeld doordat ze hun it-begeleiding niet op orde hebben. Genoeg aanleiding dus om een of twee dagen vrij te maken in de agenda en Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo te bezoeken. Niet helemaal overtuigd? Vijf redenen die het meer dan de moeite waard maken om 1 en 2 november 2017 naar Utrecht te komen.

  • Mafiaboy

In de Technologie Arena staat dit jaar een bijzondere spreker. De Canadees Michael Calce, ook bekend als Mafiaboy, wist als tienerhacker grote namen als Yahoo, CNN, Dell, Amazon en eBay plat te leggen. Goed voor een verlies van meer dan anderhalf miljard dollar. Momenteel heeft deze ex-crimineel een eigen consultancyfirma in beveiliging en werkt hij onder andere samen met HP. Naast een sessie in de Technologie Arena voor HP Inc. is Mafiaboy ook beide dagen aanwezig in het Computable Café.

  • Data, data, data

Het nieuwe goud? Data! De olie van de business. We hebben het allemaal gehoord: data - mits goed ingezet - vormen de sleutel tot succes. Niet voor niets zijn data een belangrijk thema deze editie. Ten eerste door het nieuwe beursconcept Data & Cloud Expo dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt. De rol van it-beheer en opslag verandert binnen organisaties. Door cloudoplossingen zijn fysieke datacenters veel minder binnen bedrijven georganiseerd, maar worden ze gehost door externe providers. Ten tweede is er het nieuwe beurs-subthema ‘Data Science & Management’ waaraan diverse organisaties en sessies verbonden zijn. Met onder andere een sessie van Daniel Gebler, CTO bij Picnic, die vertelt over de datastrategie van het nieuwe supermarktconcept.

  • Computable Café

Dit jaar runt Computable opnieuw zijn eigen café. Alleen, nu is het Computable Café, 'powered by Protinus IT'. Hoewel het een bruine kroeg is, worden de nieuwste technologieën en ontwikkelingen aan de kaak gesteld. Via discussies en ‘firechats’ praten experts uit de markt u bij over de laatste actualiteiten en uiteraard mag u meedoen onder het genot van een drankje. Thema’s die dit jaar worden aangesneden zijn: ‘de slachtoffers van ransomware’, ‘GDPR’, ‘disruptie in de traditionele markt’ en ‘datagebruik: is het onderbuikgevoel niet meer van belang?’.

  • Ai or die

Zorgt artificial intelligence (ai) voor het einde van de mensheid? Verschillende denkers en innovators, zoals natuurkundige Stephen Hawking, filosoof Nick Bostrom en Tesla-man Elon Musk, hebben recentelijk voorspeld dat de opkomst van kunstmatige intelligentie het einde van de mensheid betekent. Maar is dat wel zo? Alix Rübsaam, onderzoeker en PhD-kandidaat aan de Universiteit van Amsterdam, onderzoekt onder andere de filosofie van technologie en geeft lezingen over onderwerpen als disruptie, de toekomst van werken en leren, en kunstmatige intelligentie, waarbij de nadruk altijd ligt op het grensgebied tussen computer en mens. Tijdens Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo verzorgt zij als keynote de opening van het inhoudelijke programma op woensdag 1 november 2017 van 11.00 tot 11.45 onder de titel ‘AI or Die?’.

  • Psychologie, ethiek en technologie

Psychologie en ethiek zijn misschien niet de meest voor de hand liggende onderwerpen op een it-event, toch zijn beide onderwerpen belangrijke thema’s dit jaar. Nu technologie steeds meer alom vertegenwoordigd raakt, is de menselijke factor hierbij belangrijker dan ooit. Elsine van Os, oprichter en ceo van Signpost Six, spreekt over de psychologie achter technologie en de rol die medewerkers spelen bij datalekken. Rachel Marbus, privacy officer bij KPN, bespreekt de ethiek van privacy. Omdat organisaties steeds meer en slimmer data verzamelen moeten zij zich daarbij gaan afvragen wat hierbij de grenzen zijn.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in Computable-magazine #5 van 2017.

Over Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo

Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo vinden gelijktijdig plaats op woensdag 1 en donderdag 2 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Gezamenlijk vormen zij het evenement voor it-managers en -professionals en bieden zij een beursvloer met circa honderdvijftig exposanten die een overzicht bieden van de laatste ict-toepassingen en -diensten. Daarnaast zijn er verschillende inhoudelijke sessies te volgen, gelinkt aan de thema’s: Cloud Computing, Cyber Security, Datacenter & Infrastructure Optimisation, Data Science & Management, Digital Workspace, IT Service Management & Control en Privacy Governance & Risk Management. Toegang tot de beurzen is na registratie gratis.

Registeren doet u hier. Voor meer informatie: www.infosecurity.nl en www.dncexpo.nl.

Centraal thema 2017: Digital Driven Transformation

De organisatie die ict alleen gebruikt om zijn systemen in de lucht te houden, heeft anno 2017 weinig bestaansrecht. Waar automatisering vooral ondersteunend is, wordt digitaal leidend. Steeds meer bedrijven kiezen een ‘digital first’-strategie. Dit jaar staat het thema ‘Digital Driven Transformation’ centraal op Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo en worden er adviezen bij en antwoorden gegeven op vragen als: Hoe stuurt u uw organisatie in de richting van een digitaal gedreven transformatie?; welke digitaal getransformeerde diensten zijn van toepassing in uw business?; en hoe wordt u een ‘digital native’?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat zijn de must see van dit jaar op de EXPO?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-12T10:35:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.