12 startups tonen tech-innovaties in Future Lab

Kom ook naar Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo

Dit artikel delen:

Tijdens de ict-vakbeurzen Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo in Utrecht tonen twaalf tech-startups hun innovaties in het Computable Future Lab. Kom naar Utrecht voor een blik op tech- en ict-toepassingen van de toekomst.

Computable Future Lab is een beproefd concept waarin ict-vaktitel Computable de laatste innovaties naar de beursvloer haalt. Zo ook weer dit jaar op 30 en 31 oktober tijdens  Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo 2019. Via het eigen startupnetwerk Computable NEXT heeft Computable twaalf tech-startups geselecteerd die hun innovaties op de beursvloer tonen.

In dit artikel stellen 10Guards, Blockdata, BrainCreators, Effect.ai, FruitPunch.ai, hybrix, Geodesic Games, LTO Network, Polpo, Scalys, Sec4.it en V-ID zich alvast voor.

Gratis tickets!

Registreer nu voor gratis beurstickets voor Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo en gratis toegang tot seminars.

10Guards
10Guards is een consultancyhuis dat adviseert over cybersecurity. Het helpt bedrijven om veerkrachtiger te worden en om een balans te vinden tussen veiligheid en flexibiliteit. Het beschikt over uitgebreide securityoplossingen waarmee het organisaties ondersteunt van audit tot en met de implementatie en de verdere ondersteuning. Het speelt daarbij in op de specifieke behoefte in plaats van dat het een standaard set aan diensten biedt.

Blockdata
Blockdata houdt al sinds de originele bitcoin-whitepaper de ontwikkeling van blockchaintechnologie in de gaten. Over de jaren heen heeft het blockchain duidelijker en structureler zien worden. Volgens Blockdata is het een kwestie van tijd dat blockchain in ieder onderdeel van de economie wordt ingezet. Het ondersteunt daarbij dit adoptie- en transformatieproces door hoge kwaliteit data te leveren over blockchaintechnologie en de teams die dit bouwen. Zo helpt het organisaties richting blockchain.

BrainCreators
BrainCreators is een internationaal team van machine learning- en deep learning-experts. Het BrainMatter AI-datamanagementplatform is ontworpen om zo efficiënt mogelijk ai-oplossingen te produceren. De krachten van BrainMatter en IBM Power AI komen samen in de ai-sandbox-oplossing BrainPower. BrainCreators toont op zijn stand een demo van het BrainMatter-platform, draaiend op de BrainPower-omgeving. Diverse projecten uit de praktijk van BrainCreators zullen beschikbaar zijn en bezoekers kunnen een nieuw project aanmaken om de volledige workflow te testen.

Effect.ai
Effect.ai biedt een open, democratisch en decentraal netwerk voor artificial intelligence. Het definieert daarbij de toegang tot, het eigendom en de versnelling van ai. Het zet hiervoor de digital asset EFX in. Deze tool ondersteunt bij het ai-development via het decentrale microtasking-platform Effect Force. Voor het uitwisselen van ai-diensten wordt de decentrale marktplaats voor ai-gedreven apps Effect Smart Market ingezet. Voor het uitwisselen van rekenkracht om deep learning-frameworks te draaien wordt gebruikt gemaakt van Effect Power.

FruitPunch.ai
FruitPunch.ai beschikt over een internationale community van ai-engineers die ai inzet om goed te doen. Het verbindt daarbij opleidende onderzoekers, studenten en ontwikkelaars van alle engineering-disciplines en het zet een internationaal netwerk van universiteiten en bedrijven op die samenwerken om ai van de theorie naar de praktijk te brengen. Op de stand heeft het een virtual reality-setup waar aan een demo is mee te doen voor een eigen ai-competitie. Hierin spelen een persoon en ai-agent tegen elkaar en kan de deelnemer door zowel de eigen ogen als de ogen van de agent, ai ervaren.

Hybrix
Hybrix is een non-profit-organisatie die developers een platform en tools biedt voor het bouwen van blockchain-oplossingen, zonder de bijkomende risico’s van de blockchainkoersen. De organisatie is erkend door partijen die zich inzetten voor een beter internet (SIDN research grant, ISOC Internet innovation awards, NLNet). Leer hoe u blockchaintechnologie kunt inzetten om de beveiliging van uw organisatie te versterken. Een krachtige, plug-and-play, open source library om te programmeren met blockchain en een api om op ethereum, bitcoin en alle andere blockchains te programmeren.

Geodesic Games
Geodesic Games is een studio die integratietools ontwikkelt voor nieuwe technologieën en gaming-platformen voor populaire game engines als Unity, Unreal Engine en CryEngine. Het doel van de studio is om organisaties en ontwikkelaars te helpen met het realiseren van ongekende gebruikerservaringen die gaming en digitale interactie naar een hoger niveau brengen. Het doet dit met interactieve 3d-content met een holografische weergave.

LTO Network
LTO Network is een open source-technologieplatform dat gebouwd is voor onafhankelijke softwareleveranciers en systeemintegratoren die op een eenvoudige manier blockchain willen integreren of op blockchain gebaseerde cases willen opbouwen. Het is ontwikkeld om samenwerking te stimuleren door peer-to-peer bestaande systemen en informatie uit te wisselen. LTO Network is daarbij de tussenlaag voor alle zakelijke applicaties, zorgt voor schaalbaarheid en sluit aan op GDPR/AVG-regelgeving. Op de stand kunnen via een demoportal applicaties worden getest van partners van LTO Network. Het gaat hierbij om track & trace, digital signing, smart qr-code-applicaties en een internationale waste management case.

Polpo
Polpo is een Nederlandse startup die opgericht is in 2017 en heeft tot doel om hoogwaardig en laagdrempelig inzicht te bieden in politieke informatie. Polpo brengt zijn passie voor politiek samen met de nieuwste ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie. Het volgt relevante politieke informatiestromen en biedt statistisch inzicht in stakeholderactiviteit en trendmatige ontwikkeling van politieke thema’s. Door de slimme politieke monitor van Polpo bent u altijd op de hoogte van veranderende wet- en regelgeving en de laatste politieke ontwikkelingen. U beschikt over een vernieuwende vorm van informatieverstrekking waarmee u tijd kunt besparen en strategisch voordeel kunt behalen.

Eén van de deelnemers van 2018 was ReproShape. Bekijk de video van het Computable Future Lab 2018 voor een impressie. (Artikel gaat verder onder de video.)


ReproShape 3D-scanner in Computable Future Lab

Scalys
Scalys beveiligt communicatie. Het levert hoogwaardige communicatieoplossingen waarin het draait om cybersecurity. De in te bouwen producten zijn gebaseerd op de chipsets van NXP en zijn de kern voor cyberveilige sensor gateways, communicatiehubs en edge-apparaten. Op de stand is er een demo van een concept waarin end-to-end beveiligde communicatie via de cloud samenwerkt met ‘the vault’. Via TrustBox Edge-hardwareplatformen wordt het hoogste niveau van security gegarandeerd. ‘The vault’ is de metafoor van Scalys’ goudmijn: hun machine(s) en gevoelige sensordata.

Sec4.it
Sec4.it bewaakt de cybersecurity van zijn klanten 24/7/365. In de wereld van digitale dreiging faciliteert het veilig werken en houdt het de beweging vooruit vast door voor de feiten uit te blijven. Sec4.it heeft een Nederlands security operations center waar securityanalisten en securityspecialisten waken over de eigendommen van klanten. Volgende-generatie-firewalls bieden meer dan alleen bescherming tegen indringers en ongewenst dataverkeer naar binnen of buiten. Ze geven ook inzicht in de inhoud van de verkeersstromen waarmee brede bescherming tegen malware, intrusions en exploits in applicaties wordt geboden.

V-ID
De validatiedienst van V-ID gebruikt blockchaintechnologie om documentfraude tegen te gaan. V-ID beveiligt alle digitale bestanden tegen onwettige manipulatie, beschermt bedrijven tegen digitale fraude en laat mensen zich focussen op innovatie. Het biedt daarbij efficiency via automatisering, het helpt om te groeien en is gebouwd om ongewenste gasten tegen te gaan. Het combineert daarbij bestandsbescherming met een digitale vingerafdruk. V-ID heeft een lage impact op een implementatie.

Dit artikel is eerder verschenen in Computable Magazine 2019/#6.

Registreer gratis!

Ook op 30 en/of 31 oktober de Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo bezoeken en een kijkje nemen in het Computable Future Lab? Kom dan naar de Utrechtse Jaarbeurs. Registratie is gratis.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-29T10:53:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.