TBX focust op impact it op bedrijfsvoering

Events | Tweede editie in Jaarbeurs Utrecht

Digitale transformatie

De tweede editie van vakbeurs TBX staat in het teken van het up-to-date brengen van beslissers over de impact van it op hun bedrijfsvoering. Bezoekers kunnen zich op 2 en 3 november 2022 laten inspireren door onder andere keynotes, masterclasses en de Computable Expert Lounge. TBX biedt diverse podia vol inspiratie en exposanten presenteren hun tech-oplossingen op de beursvloer.

TBX is het jaarlijkse business-event voor directies, bedrijfseigenaren, besluitvormers, managers en it-professionals die willen weten en ervaren wat de impact van technologie is op hun business. ‘It overstijgt vergaand het domein van it’ers’, meent Ruwan Berculo, projectmanager TBX. ‘Digitalisering, automatisering en robotisering hebben organisatie-breed impact. It brengt je business verder. Uitdagingen volop en kansen bovenal.’

Met de payoff ‘Tech means Business’ biedt TBX 2022 beslissers inzichten, oplossingen en netwerkkansen met peers en experts. Hier zie je volgens Berculo hoe je it effectief kan laten werken voor je bedrijf. ‘We hebben een goed beeld van wat er om ons heen gebeurt. Dan zie je dat it verder gaat dan sec de it’er. Dit hebben wij in een nieuw concept voor TBX verwerkt. Hierbij spreken wij een breder publiek aan dat verder gaat dan het domein van it. Via acht specifieke thema’s willen we vooral de business op TBX bedienen.’

De acht thema’s die op TBX 2022 aan bod komen zijn Cyber Resilience, Data Factory, Deep Tech, Green Tech, IT Ethics, New Work, Smart World en Web 3.0. De keynotes vallen altijd onder één van deze acht thema’s of gaan over het overkoepelende thema hoe je met it impact kan maken. Het podium waarop deze keynotes gaan plaatsvinden heeft de pakkende naam Impact Stage meegekregen, en is dus de main stage van TBX. Sprekers als Jarno Duursma, Igor Beuker, Marelle van Beerschoten, Maria Genova, Bas van de Haterd en Edwin Vlems geven hier acte de présence.

Fire side chats

‘Ik ben echt heel trots op de sprekers die we al kunnen communiceren’, vervolgt Berculo. ‘En er komt nog meer aan. De laatste drie weken voorafgaand aan TBX zullen we een grote campagne gaan voeren waarin we al onze keynotes zullen betrekken. Maar dit is in ieder geval al een mooie eerste lijst. We mikken op in totaal twaalf keynotes waarmee onze main stage, de Impact Stage dus, een echte publiekstrekker wordt.’ Andere keynote-sprekerszullen Stefan Buijsman, Peter Joosten, Marloes Pomp, Jasper de Vries en Jasper Wognum zijn. Naast keynotes vinden er op de Impact Stage ook interviews, paneldiscussies en fire side chats onder leiding van Mark Wächter plaats. Dit laatste zijn dieptegesprekken met enkele keynotes-sprekers.

Maar de Impact Stage is niet het enige wat Berculo trots maakt. Zo zijn er ook masterclasses en host Computable voor het eerst een eigen Expert Lounge (lees verderop). ‘Die masterclasses worden ook wel gaaf, want hier doen verschillende exposanten hun verhaal. Zij leggen uit en laten vooral ook zien hoe je met hun technologie impact kan creëren. Een aantal echt grote partijen gaan hier vol op inzetten. Ze zijn zelfs zo serieus dat ze hun eigen klanten uitnodigen voor hun masterclass.’

Startups en winnaars Awards

Naast de Impact Stage komt TBX dit jaar ook met een Heroes Stage. Op dit podium zullen met name startups zichzelf gaan presenteren, maar ook is er ruimte voor personen en organisaties die aantoonbaar een prestatie hebben geleverd. Zo zal Computable een anderhalf uur durende sessie gaan verzorgen met zijn eigen winnaars van de Computable Awards 2022. Onder de titel ‘How to create award-winning impact?’ laten we de winnaars uitleggen hoe zij met digitale oplossingen of in het digitale werkveld impact hebben weten te maken. Nadat alle winnaars zijn gepresenteerd gaan we een debat aan met alle aanwezigen en winnaars hoe we in de toekomst nog meer impact in onze organisaties of markten kunnen gaan realiseren.

Computable Expert Lounge

TBX bezoeken

Vakbeurs TBX is op 2 en 3 november 2022 in Jaarbeurs in Utrecht. Kom gratis naar de beurs en bezoek keynotes, volg masterclasses of stel onafhankelijke experts uw digitaliseringsvragen.

De Computable Expert Lounge is een nieuw onderdeel waarin beursbezoekers Computable-experts vragen kunnen stellen die passen binnen één van de acht beursthema’s. Berculo: ‘We proeven binnen de doelgroep dat er heel veel vraagtekens zijn. Mensen kunnen de effecten van technologie niet plaatsen. Zij kunnen in de Computable Expert Lounge duiding krijgen van experts, ze kunnen heel specifieke vragen gaan stellen. Daarmee is dit onderdeel van grote toegevoegde waarde voor TBX. Dit is dan ook een van de elementen op de beurs die we high lighten in onze uitingen, net als de masterclasses en de Impact Stage. Daarmee kan je zeggen dat de inhoud op TBX het hart van de beurs vormt.’

In de Computable Expert Lounge komen de acht centrale thema’s van TBX aan bod. Continu zullen er acht experts in de lounge aanwezig zijn om vragen te beantwoorden binnen deze onderwerpen. Elk dagdeel wisselen de Computable-experts elkaar af, zodat er in totaal over twee beursdagen 32 experts benaderbaar zijn. De experts staan er vanuit hun onafhankelijke rol bij Computable en vertegenwoordigen niet de organisatie waarvoor zij werken. Zij zullen dan ook  zonder commercieel belang eventuele vragen beantwoorden.

Exposanten

De commerciële belangen zitten natuurlijk wel bij de exposanten op de beursvloer. Toch zijn deze exposanten volgens Berculo ook van toegevoegde waarde voor de TBX-bezoeker. ‘We hebben een groot aantal zeer grote it-bedrijven aan ons gebonden en ook zijn er tientallen iets minder grote deelnemers. Zijn tonen hun aanbod en dat doet er natuurlijk ook toe. Zij willen graag vertellen en laten zien wat ze doen. Hierbij hebben ze wel specifiek oog voor de business, net als TBX zelf. Ze hebben dan misschien een marketingboodschap, deze is wel toegespitst op onze core doelgroep.’

Om die doelgroep aan te boren werkt Berculo dit jaar met verschillende partners samen. Computable wordt, hoe kan het ook anders, ingezet om de it-doelgroep te bereiken, maar andere media als BNR, Sprout, MT en Emerce worden ingeschakeld om juist ook de business-doelgroepen te bereiken, met name dit jaar in marketing en hr. BNR gaat zelfs live radioverslag vanaf de beursvloer doen. Uiteindelijk heeft TBX tot doelstelling om in de komende drie jaar te groeien naar een zakelijk event waar twee derde van de doelgroep de business vertegenwoordigd.

(Dit artikel staat ook in Computable-magazine #05/06-22.)

Zes keynote-sprekers

Jarno Duursma (auteur en onafhankelijk tech-expert)
Jarno Duursma schreef vier boeken, onder meer over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake-technologie en blockchain. Duursma is regelmatig te zien in de media. Hij is bedenker van de ‘listening to the future’ tech-podcast en de ‘Trending in Tech’-nieuwsbrief. (Lees een interview met Jarno Duursma hier.)

Igor Beuker (marketing- en media-autoriteit)
Igor Beuker is een spreker over marketinginnovatie en futurist die bekend staat om zijn vooruitziende blik op trends en technologieën die het bedrijfsleven, de economie en de samenleving beïnvloeden. Met zijn radicale visie inspireert hij volle zalen en ontvangt hij lovende kritieken.

Marelle van Beerschoten (expert digitale transformatie)
Als specialist in digitale transformatie en innovatie helpt Marelle van Beerschoten organisaties te moderniseren. Dankzij haar verfrissende kijk op (digitaal) leiderschap, ondernemerschap en digitale transformatie weet ze te inspireren en te motiveren. Haar missie is om voor 2025 één miljoen mensen te helpen succes te vinden in een wereld die bepaald wordt door digitale transformatie.

Maria Genova (cybercrime-expert)
Vorig jaar werden in Nederland meer dan drie miljoen mensen slachtoffer van cybercrime. Steeds meer bedrijven worden gehackt. Hoe vallen hackers bedrijven aan en hoe kan dit voorkomen worden? Schrijfster en onderzoeksjournaliste Maria Genova legt cybercrime helder, boeiend en confronterend tegelijk uit. (Lees een profiel van Maria Genova hier.)

Bas van de Haterd (hr- en werkexpert)
Bas van de Haterd is consultant, auteur, podcaster en spreker over ‘de wereld van werk’. Ruim tien jaar geleden schreef hij twee boeken over het nieuwe werken, waarin hybride en remote werken een grote rol speelden. Hij sprak op internationale congressen en is een van de co-hosts van de podcast Talent Savvy. Als consultant heeft hij organisaties bijgestaan als NS, Universiteit Twente, Ministerie van Buitenlandse Zaken en vele middelgrote it-bedrijven. Lees meer over de trends die hij signaleert hier).

Edwin Vlems (marketingexpert)
Edwin Vlems heeft vele boeken, artikelen en blogs geschreven over contentmarketing. Hij is regelmatig spreker op congressen in binnen- en buitenland over b2b-marketing, inbound-marketing en contentmarketing.

Acht thema's op TBX 2022

Smart World
De wereld om ons heen wordt elke dag slimmer en slimmer. 5G en alle next-gen netwerken technologie maken het mogelijk om talloze iot-sensoren met internet te verbinden. Productiviteit en kwaliteit van het leven worden verbeterd met slimme apparaten of zij nemen het zelfs van ons over.

Data Factory
Data is de nieuwe olie waarbij algoritmen op ai en ml gebaseerde systemen voeden. Via data lakes worden data ingezet in slimmere producten en diensten. Datamining vormt de kern van elke datastrategie. Data science inclusief data-analyse en datamanagement zijn de nieuwe masterdisciplines.

New Work
New Work staat voor structurele verandering in de wereld van werk. Het sleutelwoord hierbij is vrijheid. Het is een verzamelnaam voor zinvol en toekomstgericht werk, een concept voor een nieuwe manier van werken in het mondiale en digitale tijdperk.

Green Tech
Decarbonisatie wordt een plicht, maar de cloud-infrastructuur, alles rondom crypto en de metaverse zijn grootgebruikers van energie. De it-industrie moet meedenken over een duurzame levering van infrastructuur en diensten.

Web 3.0
Web 3.0 staat voor opkomende technologieën als gedistribueerde grootboeken en opslag op blockchain die zorgen voor decentralisatie van gegevens en het creëren van een transparante en veilige omgeving. Hierin staan slimme contracten in een nieuwe NFT-economie, tokenisering, concepten als DAO en de metaverse centraal.

Deep Tech
Onder Deep tech vallen technologieën als kunstmatige intelligentie, robotica, blockchain, geavanceerde materiaalkunde, fotonica en elektronica, biotechnologie en kwantumcomputers. Dit zijn technologieën die gebaseerd zijn op tastbare technische innovatie of wetenschappelijke vooruitgang en ontdekkingen.

IT Ethics
IT Ethics zet aan tot ethisch denken over de praktische problemen van technologie. De reden waarom technologie-ethiek steeds belangrijker wordt, is omdat nieuwe technologieën ons meer geven macht geven om te handelen.

Cyber Resilience
Bij Cyber Resilience staat het vermogen centraal om elektronische gegevens en systemen te beschermen tegen cyberaanvallen, maar ook om de bedrijfsvoering snel te hervatten bij een succesvolle aanval.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-25T12:06:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.