Ict in beweging bij verzekeraars

Delta Lloyd versterkt, Achmea schrapt in automatisering

Waar Delta Lloyd zijn automatisering versterkt, verdwijnen bij Achmea honderd tot tweehonderd it-functies. Beide verzekeraars steken veel energie in het oprichten van servicecentra.

De sanering bij Achmea past in een grote reorganisatie, waarbij duizend van de veertienduizend banen verdwijnen. Een woordvoerder zegt dat de verzekeraar - in 1995 ontstaan uit een fusie van Zilveren Kruis en Avéro/Centraal Beheer - zijn organisatie efficiënter wil inrichten door de integratie van bedrijfsonderdelen. Daardoor zijn minder medewerkers nodig. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Op it-gebied betekent dit dat alle onderdelen onder één aansturing komen, waarbij dubbele functies verdwijnen. Ook wil het concern tot een uniforme inrichting van de werkplek komen. Nu hanteren de diverse divisies nog aparte kantoorautomatiseringssystemen. Voorts speelt mee dat Achmea naar één backoffice toe wil. Begin dit jaar schoven de onderdelen Fbto, Centraal Beheer en Topland al hun administraties in één servicecentrum ineen. Daarbij hoort ook een eenduidige it-ondersteuning. Uitbesteding van de it-divisie, waar veertienhonderd mensen werken, is geen optie, meldt de zegsman.

Delta Lloyd

Concurrent Delta Lloyd neemt de uitvoering van de verzekeringen - administratie én automatisering - van ABN Amro over. Hiervoor is een joint venture opgericht, met de verzekeraar als meerderheidsaandeelhouder. Onder de zeshonderd werknemers die overstappen, bevinden zich vijftien desktopbeheerders. Vijftig automatiseerders, gestationeerd in Zwolle, blijven bij ABN Amro.
Afgelopen september kondigde Delta Lloyd aan samen met Pinkroccade een schadeservicecentrum in te richten voor de administratie van de schadeverzekeringen. Een woordvoerder vertelt dat het backoffice-gedeelte rond de particuliere schadeverzekeringen van ABN Amro wordt ondergebracht in dit servicecentrum. Ook voor andere standaardactiviteiten, zoals particuliere levensverzekeringen en zorgpolissen, wil Delta Lloyd in samenwerking met automatiseerders op termijn servicecentra oprichten. Het bedrijf werkt voor zijn hypotheekadministratie reeds samen met Stater.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-20T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.