Onderzoek interfaces krijgt kwaliteitsprijs

De VRI Kwaliteitsprijs 1997 is gewonnen door Vanessa Evers voor haar scriptie 'Human Computer Interfaces: Designing for Culture'.

Evers studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, vakgroep bedrijfsinformatiekunde van de faculteit der economie en econometrie, en aan de University of New South Wales in Sydney. Aan de prijs, die wordt toegekend aan de beste afstudeerscriptie op het gebied van IT-kwaliteitszorg, is een bedrag van vijfduizend gulden verbonden. De Vereniging van Registerinformatici (VRI) wil met de uitreiking ervan het belang van kwaliteitszorg benadrukken.
Evers signaleert in haar werk culturele verschillen in het waarderen van gebruikersinterfaces. Volgens de jury zijn de onderzoeksresultaten met name waardevol voor software-ontwikkelaars en uitgevers van elektronische informatie op het Internet. Evers werkt inmiddels aan de Open University in Milton Keynes aan een promotie-onderzoek over dit onderwerp. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-12T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.