Maetis Abo kiest voor Capgemini

Maetis Arbo wil zijn ict-beheer voor vijf jaar onderbrengen bij Capgemini. Zo'n vijftien medewerkers moeten overstappen. De overeenkomst kan een voorbode zijn voor meer uitbesteding op de arbomarkt, nu de concurrentie scherper dreigt te worden.

John van Hoof, algemeen directeur Maetis Arbo, zegt dat de arbomarkt aan de vooravond van een aantal ingrijpende veranderingen staat. De verplichting van een arbodienst wordt voor werkgevers afgeschaft. Hun verantwoordelijkheid voor de arbeidsomstandigheden en de verzuimbeheersing in hun organisatie groeit daardoor. De verwachting is dat werkgevers een bewustere keuze zullen maken voor een arbodienst, waarbij zaken als verzuimbenadering en online-ziekmeldingen de doorslag kunnen geven. "De concurrentie neemt toe en Maetis Arbo wil zich concentreren op zijn kernactiviteiten."
De arbodienst besloot het desktop-, server-, lan-, telefonie-, technisch applicatie- en dba-beheer uit te besteden. "We hebben met een aantal gerenommeerde partijen gesproken. Capgemini kwam als beste uitbestedingspartij uit de bus, omdat het bedrijf Maetis kan helpen bij de ontwikkeling van nieuwe diensten." Voor Capgemini is het binnenhalen van de opdracht een welkome opsteker. De automatiseerder nam in 2002 Werklinq over, het automatiseringsbedrijf van de toenmalige Arbeidsvoorziening, maar boekte daarna weinig aansprekende successen in deze sector en aanverwante bedrijfstakken als arbozorg en reïntegratie. Het zag zelfs opdrachten van voormalige Werklinq-klanten als CWI en Kliq wegsluizen naar de concurrentie.
De opdracht voor Maetis Arbo kan voor Cap een voet tussen de deur bij andere arbodiensten betekenen. Arbo Unie met een ict-afdeling van circa honderd man bijvoorbeeld, maar een woordvoerster zegt vooralsnog niets te weten van uitbestedingsplannen. Een andere kanshebber kan Achmea Arbo zijn, omdat moederbedrijf Achmea bezig is delen van de ict de deur uit te doen. Bij Commit zal het lastig worden, want die heeft zijn ict ondergebracht bij Interpolis en partner Logicacmg. Arboned tot slot werkt nauw samen met Hewlett-Packard.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-10T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.