Grote investering AMS in behoud IT-specialisten

Het adviesbureau American Management Systems (AMS) heeft een manier gevonden om ervaren Europese IT-specialisten te behouden.

De onderneming moet hiervoor wel diep in de buidel tasten. Binnen het zogeheten Technisch Architecten Programma, dat AMS vorige jaar heeft opgezet, krijgen technische architecten jaarlijks een budget toegewezen. Ze kunnen dit naar eigen inzicht besteden aan hun loopbaanontwikkeling. Voor 35 tot veertig medewerkers in Europa stelt AMS een budget beschikbaar van in totaal 800.000 gulden. Bovendien komen de uitverkorenen regelmatig in contact met andere specialisten. "Onze ervaring is dat in de huidige situatie van schaarste de gebruikelijke loonsverhoging en carrière-planning tot onvoldoende resultaat leiden en het vertrek van een werknemer naar een andere werkgever niet tegen kunnen houden. Hoog gekwalificeerd technisch personeel verwacht tegenwoordig meer van de werkgever", licht Europees directeur technologie Klaus Elix toe. De evaluatie van het eerste jaar maakt duidelijk dat de aanpak resultaat heeft. Het verloop van technische architecten was 7 procent. Van alle automatiseerders koos bijna 17 procent voor een andere werkgever. De Nederlandse vestiging van AMS staat in Den Haag en telt ongeveer driehonderd medewerkers. MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-12T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.