Managed hosting door True

BSA acties op til

 

De Business Software Alliance (BSA) start met een nieuwe campagne. De telecommunicatie-industrie is de eerste specifieke branche die onder de loep wordt genomen. De nieuwe actie is een vervolg op de '12 provinciën, 12 maanden' campagne die recentelijk werd afgesloten.

Mirjam van Avezaath, woordvoerster van de BSA: "Nederland neemt met het gebruik van illegale software in Europa nog steeds een vooraanstaande plaats in. Uit analyse van onze gegevens blijkt dat sommige branches, zoals de communicatie-industrie met kop en schouders boven andere uitsteken.'
Van de bruikbare tips die bij de BSA zijn binnengekomen heeft 15 procent betrekking op deze industrie. Dat is reden voor ons om die branches nu actief te gaan benaderen met voorlichting en adviezen. Daarnaast laat BSA ook invallen doen bij bedrijven waarvan een gerede verdenking bestaat dat men met illegale software werkt.
Ook voor de komende maand staan meerdere invallen gepland. Als onderdeel van de campagne gaat een speciale bus, de 'Illegale Software Detectie Unit', op pad. Het is een team dat rondrijdt en bedrijven bezoekt om, in de vorm van een folder, informatie te verstrekken over de BSA en te waarschuwen voor de gevolgen van het gebruik van illegale software.
De BSA richt de pijlen vooral op branches in het midden- en kleinbedrijf. Al jaren bevindt Nederland zich in de Europese top tien van landen als het gaat om illegaal softwaregebruik. In Nederland wordt 39 procent van de zakelijke software illegaal gebruikt, terwijl in Duitsland en Groot-Brittannië dit met 28 procent en 26 procent beduidend lager ligt.

 
Henk Boot

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1286102). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.