Cyberchipper van Postbank op Comdex

Chipper International, een gezamenlijke onderneming van KPN en de ING, toonde op de Comdex een proef van hun Cyberchipper. Met dit apparaat is het mogelijk te betalen voor verschillende Internet-diensten. In Nederland krijgt half december een beperkte groep gebruikers de Cyberchipper op proef.

De Internet-chipkaart bestaat aan gebruikerszijde uit een leesapparaat en PC-software. Informatie-aanbieders koppelen een aparte server aan hun website die verificatie en betalingen voor zijn rekening neemt.
Chipper International is opgericht om in het buitenland belangstelling op te wekken voor het product dat PTT Telecom en Postbank samen hebben ontwikkeld. Directeur Gerard Ketelaar zei op de Comdex dat er bij Amerikanen veel belangstelling bestaat voor de Cyberchipper. De Amerikanen moeten volgens hem wel wennen aan de voor Amerikaanse begrippen lange terugverdientijd van het ING/KNP-product. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-28T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.