Essent: verdere uitbesteding?

De liberalisering en oplopende kosten zetten het in Noord- en Zuid-Nederland opererende energiebedrijf aan om verdere uitbesteding van zijn automatiseringsprocessen tegen het licht te houden.

Kostenoverwegingen vormen voor Essent het belangrijkste argument. Aanpassingen aan it-systemen, nodig voor de liberalisering van de energiemarkt, pakken duur uit. Daarnaast loopt het contract met Pink Roccade, dat onder andere het it-beheer van de regio Noord van Essent uitvoert, in 2004 af. Een studie, uitgevoerd op last van de hoofddirectie, beveelt partiële uitbesteding van it-onderdelen binnen het concern aan. Een aanbestedingsprocedure voor uitbestedingsopdrachten wordt begin volgend jaar verwacht, aldus een bron binnen het bedrijf
Essents backoffice, geleverd door SAP, is een onderdeel waarvoor het concern uitbesteding overweegt. Essent verzorgt het beheer van dit platform nu zelf met behulp van een aantal externe krachten. Accenture gooit de hoogste ogen voor het binnenslepen van deze opdracht. De dienstverlener begeleidt nu al de implementatie van SAP bij Essent. Daarnaast beheert Accenture ook de SAP-backoffice van Nuon. Deze activiteit is ondergebracht in de dochteronderneming Efactory.nl.

 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-15T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.