'Je verdient hier twee keer zoveel'

Roy Denning, projectmanager

"Well, I met this Dutch girl in Mexico...", is Roy Denning' antwoord op de vraag hoe hij als Australische IT'er in Nederland verzeild is geraakt. De liefde dus. Denning streek in 1995 neer in Amsterdam om te zien of de relatie tussen hem en 'this Dutch girl' zou werken. De relatie hield stand: reden voor Denning om Nederlands te gaan leren en een baan te zoeken. Nederlands spreekt hij nog steeds niet, maar inmiddels heeft hij wel zijn tweede IT-baan.

"In Australië was ik specialist in de LBMS-producten, inmiddels overgenomen door Platinum, later Computer Associates. Tijdens het zoeken naar een baan kwam ik een bedrijf tegen dat met de LBMS-software startte. Ze waren direct geïnteresseerd toen ik solliciteerde." Een werkvergunning was echter niet gemakkelijk geregeld. "Het was een nieuw bedrijf: ze hadden nog geen ervaring met het aannemen van buitenlanders. Dat betekende veel papierwerk. Het bedrijf moest bewijzen dat er geen Europeaan te vinden was, en vijf weken adverteren met de baan. Na een week of tien was het rond."
Met het bedrijf waar Denning werkte, ging het niet zo goed en hij ging op zoek naar een andere baan. Op internet vond hij een interessante baan bij een Nederlandse international. Daar werkt hij nu als projectmanager aan e-commerce projecten. De papierwinkel van werkvergunning en belasting heeft hij bij zijn tweede baan uitbesteed aan bureau Manaco International in Zoetermeer dat hem detacheert.

Seizoenen

Het werken in Nederland bevalt hem goed. "Je verdient hier twee keer zoveel", zegt hij. "Overigens zijn de kosten van levensonderhoud hier ook twee keer zo hoog, dus veel heb je er niet aan. Een echt ideale plaats om te wonen is moeilijk te vinden. Omdat taal niet mijn sterkste kant is, heb ik een Engelssprekende omgeving nodig. Nu werk ik aan internationale projecten, de voertaal is Engels. Ook in Amsterdam begrijpt iedereen me. Ik woon graag in Nederland: ik hou van de wisseling in de seizoenen en van een stad als Amsterdam met tientallen cafe's en restaurants op loopafstand. Maar tegelijkertijd mis ik de ruimte die ik in Brisbane had."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Karina Meerman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.