'Ik houd van computers'

Desiderio Dominguez, supportmedewerker

Desiderio Dominguez vertrok vanuit Colombia naar Amerika en werkte daar als bartender op cruiseschepen. Op een van die schepen ontmoette hij een Nederlands meisje. Desiderio was verkocht en de liefde dreef hem naar Nederland waar hij twee jaar later nog steeds gelukkig is met diezelfde vrouw. Sinds enkele weken is hij zelfs de trotse vader van een dochter.

Desiderio vond een baan bij Hewlett-Packard. "Daar werk ik op de supportafdeling. Ik weet inmiddels alles van netwerkservers en los voor Spaans- en Nederlandstalige klanten de problemen op." De Colombiaan is supportmedewerker in hart en nieren. "Ik help graag mensen, heb plezier in persoonlijk contact. Als ik iemand een oplossing kan bieden voor een probleem geeft dat een goed gevoel. Ik houd van computers. Zelfs in mijn vrije tijd ben ik altijd met de pc bezig. Het is een echte passie."
"Eerder werkte ik voor een ander bedrijf. Daar was ik ook supportmedewerker HP-producten, maar alleen voor Spaanssprekende klanten. Dat was best een leuke baan, maar nu heb ik de kans mijn Nederlands te perfectioneren omdat ik óók Nederlandse klanten aan de lijn krijg."

Werkloosheid

"Ik mis Colombia soms wel. Mijn hele familie woont daar. Eén keer per jaar gaan we er naartoe. Op vakantie. Vorig jaar is mijn moeder hier geweest; ze vond het hier prachtig. Groot verschil is dat in Colombia de mensen veel meer 'op straat' leven. Hier zitten de mensen meer opgesloten in hun huis. In het werk zijn de verschillen minder groot. Colombia kent natuurlijk een hoge werkloosheid, Nederland biedt veel meer groeimogelijkheden. Zeker als je de taal van het land spreekt, heb je kans op een beter leven."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Karina Meerman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.