Ierse claimsoftware voor Delta Lloyd

Het Ierse Fineos, dat software ontwikkelt voor verzekeraars en banken, haalt met Delta Lloyd een grote klant binnen. De verzekeraar koopt voor een miljoen euro software en diensten af om de afhandeling van claims verder te stroomlijnen.

Delta en Fineos sloten de overeenkomst begin september. Het is een van de grotere opdrachten van Fineos in Nederland en de eerste verkoop van het nieuwe claimbeheersysteem in Europa. Bij Delta Lloyd ontsluit het bedrijf gegevens (op Windows NT) middels de software, draaiend op IBM Websphere.
De onderneming levert verschillende softwarepakketten, die het bij verzekeraars op maat maakt. Fineos begon halverwege de jaren negentig met een applicatieserver geschreven in C++. Deze knoopte het met Visual Basic aan de applicaties van verzekeraars. Inmiddels is de overstap naar een op Java gebaseerde architectuur bijna voltooid, aldus Mike del Prado, directeur voor de Benelux.
Het klantenbestand kan binnenkort wellicht verder worden uitgebreid. Fineos aast op de klanten van de Nederlandse concurrent Ten Ham informatiesystemen (This). Dat bedrijf ging deze zomer failliet. Eind vorig jaar overwoog Fineos nog een beursgang, maar die is uitgesteld. Del Prado: "Als de markt aantrekt, dan zien we wel weer verder."

 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-01T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.