Nederlandse ict-manager goed af en zonder stress

De hoogte van ict-budgetten in Nederland steekt verrassend goed af bij die in de rest van Europa. Uit een onderzoek van Synstar onder Europese ict-managers blijkt dat een derde van de vaderlandse ondervraagden een hoger budget heeft dan vorig jaar.

Alleen het Verenigd Koninkrijk doet het met 37 procent nog iets beter in het onderzoek van de door HP aangekochte ict-dienstverlener Synstar. Minder dan een kwart van de managers moet het dit jaar in Nederland doen met een lagere begroting, het laagste percentage in de onderzochte landen. Nederlandse managers maken zich ook veruit het minst zorgen (32 procent) om de beveiliging van hun ict-systemen.
Europees gezien is de Nederlandse ict-manager so-wie-so een betrekkelijk zorgeloos mens. Slechts 23 procent ervaart naar eigen zeggen een te hoge werkbelasting; bij zijn collega's in de EU ligt dat 11 procent hoger. 93 procent maakt zich weinig of geen zorgen over een tekort aan it-vaardigheden op de markt; Nederland hoeft in die ranglijst alleen Groot-Brittannië voor zich te dulden.
Onderhoud van it-infrastructuur blijft het favoriete uitbestedingsonderwerp voor de Europese ict-manager, maar de populariteit daarvan loopt terug. Dat geldt ook voor it-strategie, ondersteuning van de eindgebruiker en het managen van de staf. Continuïteit van de onderneming na een ramp of ongeluk en het beheer van netwerk en data staan voor het eerst (en hoog) op de wensenlijst.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-08T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.