Connecticut blaast contract EDS af

Het contract dat EDS zou tekenen met de Amerikaanse staat Connecticut is van de baan. Dat is een stevige streep door de rekening van de Texaanse automatiseerder. Het contract, met een waarde van 1 miljard dollar, had een voorbeeldfunctie: Connecticut zou de eerste Amerikaanse staat geweest zijn die zijn hele automatisering buiten de deur liet uitvoeren. De IT-dienstverlener heeft een schadeloosstelling gekregen.

Volgens Gregg Regan, de IT-directeur van Connecticut, bleek het verschil in arbeidsvoorwaarden uiteindelijk onoverkomelijk. Er zouden tussen de 600 en 700 automatiseerders in dienst treden bij EDS. De twee vakbonden klaagden echter over een achteruitgang in secundaire arbeidsvoorwaarden en baangaranties. De staat liet uiteindelijk de medewerkers zelf beslissen en zij kozen ervoor om bij de overheid te blijven.

Negatief advies

Wat verder mee speelde was een negatief advies van Nancy Wyman, de thesaurier-generaal van de Staat Connecticut om de automatisering te privatiseren. Wyman hield een eerder project van EDS tegen het licht, waarbij het een klantenafhandelingssysteem voor het departement van sociale zaken zou bouwen. Het begon ermee in 1994, maar ondanks allerlei wijzigingen en uitbreidingen voltooide EDS het systeem nooit. "Als ze zo'n project al niet kunnen afhandelen, hoe kunnen ze dan in staat zijn de gehele IT van de staat over te nemen", was haar dodelijke commentaar.
Regan vindt het afblazen van de plannen geen ramp. Hij vertelt dat zijn IT-mensen inmiddels aan de slag zijn gegaan met het opstellen van een plan om de IT grondig te automatiseren. Door alle gedetailleerde besprekingen die Regan en zijn collega's met EDS en andere gegadigden, zoals IBM en CSC, voerden, kregen zij een uitstekend idee van wat er gedaan moest worden. "Dat wij de informatie uit de voorgesprekken zelf konden gebruiken, hadden wij contractueel laten vastleggen", haast Regan zich te zeggen.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-10T00:00:00.000Z Rik Sanders