Managed hosting door True

(Il)legaal

 

In Computable (27 juli) stond een artikeltje over de zaak van Adobe en de Dmca tegen Dmitry Sklyarov. Hierin wordt geschreven "... Sklyarov is betrokken bij het kraken van een beveiligde variant van Adobes bestandsformaat pdf...".

Dit suggereert ten onrechte, door omissie van nadere achtergrondinformatie, dat Sklyarov met illegale of op zijn minst twijfelachtige activiteiten bezig was. Sklyarov woont en werkt echter in Moskou (Rusland), en daar gelden niet dezelfde wetten als in Amerika. Wat Sklyarov deed, is volkomen legaal in Rusland - volgens de informatie die ik daarover heb gelezen - en de beperkingen die Adobe in zijn software heeft ingebouwd zijn in Rusland, voor zover ik heb begrepen, nou juist illegaal.
Stel je voor dat Nederland de Nederlandse wapenwetgeving universeel van toepassing acht op alle wereldburgers, en dus Amerikanen die in Amerika in een wapenwinkel werken bij aankomst in Nederland direct arresteert op verdenking van een zwaar misdrijf (Wet wapens en munitie, art. 26, 31, 55, 56: ten hoogste vier jaar gevangenisstraf.). Hoe lang zou het duren voor dat de Amerikaanse regering contact opneemt met de Nederlandse regering om te vertellen dat dit niet kan?
 

Willem Konynenberg

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1339277). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.