HP verschuift klantservice naar klantbinding

Hewlett-Packard onderschrijft de filosofie dat klantservice meer is dan het bieden van hulp bij problemen; het omvat ook het kweken van loyaliteit. Dat uit het bedrijf middels het Europese 'customer support center' dat ervoor moet zorgen dat mensen ook op langere termijn klant blijven.

Vier jaar geleden besloot Hewlett-Packard zijn klantenservice te wijzigen. De helpdesks waren voorheen per land gedecentraliseerd, maar zijn sinds 3,5 jaar samengetrokken tot één centrum in Amsterdam. Deze universele helpdesk bedient nu met 700 medewerkers 19 landen in 11 verschillende talen. Via een Europees netwerk van Global One worden dagelijks meer dan 10.000 telefoontjes afgehandeld tegen lokale kosten voor de beller.

Zelfhulp

Het opzetten van dit systeem verliep niet zonder problemen, bekent call center manager Harry Lammersen. "We zijn begonnen met weinig mensen en één automatische doorkiescentrale. Maar dat werkte alleen voor de 'top 10'-problemen, die we direct kunnen beantwoorden." Uiteindelijk is HP overgestapt naar een meerderheid van 'menselijke hulpverleners'.
Voor de toekomst ziet Lammersen echter meer heil in 'zelfhulp'. HP-printers zoeken dan bij problemen zelf contact met een HP-helpsite, downloaden daar een diagnostisch programma en eventuele correcties van de printersoftware. Hewlett-Packard experimenteert nu met dergelijke machines. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.