Canada betaalt Corel schadevergoeding

De Canadese overheid betaalt Corel een compensatie van 9,9 miljoen Canadese dollar, omdat zij het bedrijf onterecht achterstelde bij een grote aankoop.

Met de compensatie schikken beide partijen een dispuut, voorover Corel afgelopen zomer een officiële klacht deponeerde bij het Canadese International Trade Tribunal. Corel vond dat het werd achtergesteld toen de Canadese belastingdienst een order voor de aanschaf van software voor dertigduizend computers te plaatsen had. Het bedrijf kreeg naar eigen zeggen niet de nodige informatie om een aanbieding te kunnen doen. Bovendien moesten bieders een schatting doen van de conversiekosten die gemoeid zouden zijn met de omschakeling van de Microsoft-software die al in gebruik was op hun programmatuur. Het handelstribunaal stelde Corel daarover in oktober in het gelijk.
Corel kreeg daarop tot 6 december de kans op een nieuw bod; Revenue Canada ging in beroep, met het motief dat de belastinginning gevaar zou lopen bij langer uitstel van de implementatie van software en kreeg gelijk.
Analisten vragen zich af of 9,9 miljoen dollar wel opweegt tegen de verloren kans om een respectable klant te verwerven. Tot 2006 is Revenue Canada nu bij Microsoft onder dak. Volgens Alan Williams, assistant deputy minister heeft het acht-jarige contract een waarde van 55 miljoen Canadese dollar als alle opties worden gebruikt.  TK

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-02T00:00:00.000Z Ted Konings
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.