Woningcorporaties willen band met Nccw-Casa terug

Inter Access praat met woningcorporaties over een nauwere samenwerking met oog op het rekencentrum Nccw-Casa. Naar verluidt gaat het daarbij om verkoop van de helft van het belang aan de corporaties.

De Hilversumse automatiseerder nam Nccw-Casa in 2001 over van de Woningraad Groep. Dit rekencentrum uit Almere bedient met zijn bedrijfsinformatiesystemen zo'n 450 woningcorporaties. Nccw-Casa (driehonderd medewerkers, veertig miljoen euro omzet) is een aparte dochteronderneming van Inter Access.
Financieel directeur Kees van der Luyt van Inter Access bevestigt dat er gesprekken lopen tussen zijn bedrijf en de klanten van Nccw-Casa. Hij kent het gerucht dat zijn bedrijf de helft van het belang wil verkopen aan de corporaties. De directeur wil echter geen verdere mededelingen doen over de inhoud van die gesprekken dan dat de woningcorporaties een nauwere samenwerking willen. Wel zegt hij dat de vastgoedmarkt een relatief beperkt, afgebakend gebied is en dat de corporaties daarom graag een hechte band willen met het rekencentrum. Historisch gezien is deze behoefte verklaarbaar. Het computercentrum is opgezet naar aanleiding van een nationaal computerproject voor woningcorporaties dat de Nationale Woningraad in 1971 lanceerde.
Van der Luyt bevestigde tevens dat Nccw-Casa een nieuwe directeur krijgt, omdat de huidige manager Henk Groothuis met ziekteverlof is. Gerard Erents, nu nog algemeen directeur van het Waarborgfonds Woningcorporaties, treedt per 1 september in dienst.< BR> 
Zie http://www.computable.nl/archief/artikels/archief1/d22rs104.htm

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-23T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.