Kennisrace in sneltreinvaart

Derek Markerink van Be-Value werd vorige week winnaar van de finale van de Case-test van Compu'Train. Op The ICT & Networking Event deden 389 ict'ers de test. 62 deelnemers (16 procent) zijn geslaagd, van wie er zeven naar de finale gingen.

  
De winnaar Derek Markerink van Be-Value.
Getoetst werd de kennis van de deelnemers op het gebied van Windows, Netware, Unix, Linux, tcp/ip, Exchange, SQL Server, IIS, Lotus Notes en internet. Na honderd vragen in één uur, stonden Derek Markerink en Robbert van der Zwan (Logica CMG) gelijk met 675 punten. Een tie-break vraag moest de beslissing brengen: Wat is de laatst verschenen rfc (Request for Comments)? Met 3382 zat Markerink het dichtst bij het juiste antwoord (3541). Hij won de verrassingsreis voor twee personen.
De Case-test werd voor het negende achtereenvolgende jaar gehouden. Vorig jaar namen er vierhonderd mensen deel aan de toets, van wie er 55 (14 procent) slaagden. Om te slagen moet je vierhonderd van de duizend punten halen.
Eén van de finalisten moest het laten afweten, aangezien hij tijdens de Tine in Nederland was, maar eigenlijk in Dar es Salaam (Tanzania) woont.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-23T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.