Consumentenvariant moet Cebit ontlasten

OEGSTGEEST - De Cebit-home beurs die dit jaar voor het eerst in Hannover wordt gehouden, zal naar verwachting 120.000 à 130.000 bezoekers trekken. Beursorganisator Schomburg zei dit afgelopen maandag in Oegstgeest tijdens de presentatie van de beursplannen. Behalve 20.000 a 30.000 mensen uit de (detail)handel worden 100.000 consumenten verwacht.

Het is de bedoeling dat de Cebit-home elke twee jaar wordt gehouden wanneer er geen Internationale Funkausstellung in Berlijn plaatsvindt. Aanvankelijk wilde de Cebit ieder jaar zo'n consumentenbeurs houden, maar de in Duitsland oppermachtige branche-organisatie GFU, die achter de Funkausstellung zit, gaf de voorkeur aan een lagere frequentie.
Met een entreeprijs van 17 DM moet de Cebit-home een echte 'eindgebruikers-beurs' worden. De Cebit voor professionele afnemers die in maart werd gehouden, kent een toegangsprijs van 50 DM. De organisatoren hopen dat de Cebit-home de propvolle voorjaars-Cebit ontlast. De beurs voor consumenten kent diverse thema's zoals Sound Surround, Video Digital, Internet, T-Online, Isdn, Game City en Home Automation. Kortom, alle elektronica die in en rond de woning is te gebruiken.
De Deutsche Messe wil met deze beurs vooral de multimedia generatie aanspreken. De beurs biedt tegelijkertijd informatie en amusement. Met het expositieprogramma wordt ingespeeld op de voortschrijdende samensmelting van de informatie- en communicatie-technieken en de entertainment-elektronica. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-24T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.