Ict-budgetten in de lift

Ondanks de laagconjunctuur verwacht 32 procent van de respondenten van de ICT Barometer van Ernst & Young dat het ict-budget dit jaar toeneemt. Slechts 18 procent verwacht een daling en 50 procent denkt dat het budget gelijk blijft.

In vrijwel alle sectoren wordt een groei van het ict-budget verwacht. Alleen binnen de sector productie/industrie lijkt sprake van een stabilisatie. De grootste stijging wordt verwacht in de dienstverlenende branche (38 procent).
Vooral bij bedrijven met meer dan honderd of minder dan twintig werknemers groeit het ict-budget. Bij het middenbedrijf doet zich een stabilisatie voor. De groeiverwachting daalt weer voor bedrijven met meer dan vijfhonderd medewerkers.
In de aprilmeting van de tweemaandelijkse ICT Barometer is sprake van een stabilisatie van het aandeel externe ict'ers. Daarmee lijkt er dit jaar een eind te komen aan de daling in de vraag naar externe ict-diensten waar in 2003 nog sprake van was. Hoewel zich bij grote ondernemingen deze afname nog wel voordoet, wordt dit gecompenseerd door een groeiend aantal externen in het mkb. Het aandeel internet ict-medewerkers blijft stabiel.
De hoeveelheid ict-projecten die worden gestart bij ondernemingen blijft, ondanks de economische recessie, op hetzelfde niveau als voorgaande jaren. Grotere bedrijven starten vaker ict-projecten dan kleine bedrijven. Durf en kapitaal spelen hierbij waarschijnlijk een rol, aldus Ernst & Young.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-14T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.