Verwarring rond auteursrecht op overheidsinformatie

DEN HAAG - De juridische kwalificatie van informatie is niet altijd even duidelijk. Zo bestaat er juridisch een verschil tussen overheidsinformatie en gegevens van het bedrijfsleven.

Belangrijk daarbij is het onderscheid tussen openbaarheid en intellectuele eigendomsrechten, zoals het auteursrecht. Het overgrote deel van de overheidsinformatie is weliswaar openbaar, maar dat wil niet per definitie zeggen dat er geen auteursrecht op rust. Wettelijke uitzonderingen ter zake zijn te vinden in de Auteurswet 1912. Deze stelt dat vrij van auteursrechten zijn 'wetten, besluiten en verordeningen door de openbare macht uitgevaardigd'. Dat geldt ook voor rechterlijke uitspraken en administratieve beslissingen, aldus de wet.

 


De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-10T00:00:00.000Z Victor de Pous
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.