Compaq voor de rechter gesleept

Compaq is door een serie aandeelhouders voor de rechter gedaagd wegens het 'bedriegen van de markt'.

De PC-fabrikant zou zijn verkoopkanaal hebben volgestopt en vervolgens informatie over de voorraadniveaus hebben achtergehouden. Hierdoor zagen de kwartaalresultaten in de tweede helft van 1997 er attractiever uit en bleef de aandelenkoers kunstmatig op peil. De rechtszaak volgt op de teleurstellende financiële resultaten (de winst bleef steken op 16 miljoen dollar) over het eerste fiscale kwartaal. De aanklacht is verder gericht op het achterhouden van informatie op het gebied van rendement op investeringskapitaal, periode van uitstaande orders en de status van reorganisaties.
De rechtszaak is door een New Yorks advocatenkantoor aanhangig gemaakt namens Mark Berger, die claimt gedupeerd te zijn door de aankoop van honderd aandelen Compaq à 62 dollar in oktober 1997. De rechtszaak wordt gevoerd namens iedereen die tussen 10 juli 1997 en 6 maart 1998 aandelen Compaq heeft gekocht.

Misleidende informatie

Het topmanagement wordt ervan beschuldigd foutieve en misleidende informatie te hebben verstrekt over het wel en wee van Compaq gedurende de genoemde periode. Een aantal topmanagers, waaronder bestuursvoorzitter Ben Rosen en vice-president John Rose, zouden gedurende die periode aandelen hebben verkocht tegen kunstmatig opgeblazen prijzen. De aanklacht meldt tevens dat Compaq heeft gefaald zijn organisatie om te buigen van voorraadgestuurde productie naar ordergestuurde productie.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-24T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.