Wil de echte IT'er opstaan

Het was even stil, maar na vier jaar kan de discussie over het beroep van automatiseerder weer een aanvang nemen. Deze week presenteerde het VRI - zonder het NGI - op eigen gezag een model om te komen tot een werkindeling voor informatici. Iets waar menig afdeling personeelszaken smachtend op zit te wachten.

De laatste moedige poging op dit terrein was een initiatief van de commissie beroepsontwikkeling van het NGI, inmiddels vier jaar geleden. De grote vooruitgang bestond er toen uit dat niet langer over functies maar over taken en taakclusters werd gesproken. Helaas was het aantal taakclusters met 85 dusdanig groot dat er in de praktijk bijna niemand te vinden was die de NGI-methode toen heeft opgepakt.
Het model waar het VRI nu mee komt, neemt ook taken of werkzaamheden als basis voor de indelingssystematiek. Ten opzichte van de 'oude' beroepsindeling is het aantal clusters echter beduidend minder groot en zal de nieuwe indeling dus ook praktischer zijn om mee te werken.
Even leek het erop dat VRI en NGI juist op dit inhoudelijke terrein nader tot elkaar kwamen. Het feit dat het NGI in deze discussie in geen velden of wegen te bekennen is, lijkt er op te wijzen dat de beide verenigingen wat betreft inhoudelijke samenwerking op een belangrijk gebied als de 'beroepsindeling' weer een stap terug hebben gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-18T00:00:00.000Z Mark Plekker