'Ik reageer soms heel impulsief'

Theo Slaats: IT-manager

"Na de middelbare school had ik geen flauw idee wat ik moest gaan doen. Natuurkunde klonk wel interessant, dus dat ben ik toen maar gaan studeren." De 23-jarige Theo Slaats moet er nu om lachen. Met natuurkunde heeft zijn baan als IT-manager bij Holland Districare in Oss - onderdeel van TNT - weinig te maken. "Gelukkig niet. Het 'nerd-gehalte' onder mijn mede-studenten was vrij hoog en lag me niet zo. In het bedrijfsleven kom je gelukkig heel wat levendiger mensen tegen.

Slaats vond zijn weg naar de IT via een studiestage in de Verenigde Staten. "Ik wilde per se stage lopen in het buitenland. Niet alleen voor de broodnodige variatie, maar ook om mijn Engels wat op te krikken. Aan het eind van de stage kreeg ik de vraag of ik nog enige tijd wilde blijven, als software-ontwikkelaar. Die kans heb ik natuurlijk onmiddellijk aangegrepen. Het leven in Chicago beviel mij goed, ik had een leuk salaris en bovendien had ik de tijd om wat rond te reizen. Wat me ook aansprak is dat de Amerikanen een stuk onbezorgder leven dan Europeanen. Maar ja, op zeker moment moest ik toch terug om m'n studie af te ronden."
De voorkeur van Slaats voor het onbezorgde uit zich ook in zijn privé-leven. Parachutespringen en bungeejumpen staan bijvoorbeeld hoog op zijn lijstje van favoriete bezigheden. "Ja, ik reageer soms heel impulsief op ingevingen. Dan komt in me op dat ik ergens van een brug af wil springen en zit ik twee dagen later ook daadwerkelijk in het vliegtuig. Ik zie altijd uitdagingen en mogelijkheden. Eigenlijk wil ik een beetje grenzenloos zijn. Dat heb ik in m'n werk ook. Ik zoek steeds weer naar nieuwe invalshoeken."
 
Laks
Dat Slaats na zijn studie Natuurkunde bij Holland Districare terechtkwam, is min of meer toeval geweest. "Ik liep tegen iemand aan van TNT die me op deze baan attendeerde. De sollicitatieprocedure was heel snel gepiept, maar het werk zelf viel me in eerste instantie niet mee. Ik had de zwaarte van de functie beslist onderschat. Van huis uit kan ik goed leiding geven, maar ik ben beslist niet onfeilbaar. Ik heb soms moeite met het aannemen van orders en ik ben ook wel eens laks in het informeren van collega's over wijzigingen. Gelukkig hebben we hier een fantastisch team. Toen wij onze servers moesten omzetten naar Windows NT heeft het personeel - nota bene op eigen voorstel - onafgebroken van vrijdagochtend acht tot zaterdagmiddag vier uur doorgewerkt. Dat doen mensen alleen als ze zich heel erg betrokken voelen en ook gewaardeerd weten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-30T00:00:00.000Z Jeroen (e.a.) Te Loo