KLM overweegt uitbesteding

KLM voert een haalbaarheidsonderzoek uit naar het uitbesteden van de infrastructuur, netwerken en werkplekken. Eén kleine beheerafdeling is reeds verkocht aan Fujitsu.

De luchtvaartmaatschappij wil op de kosten bezuinigen en bekijkt onder meer of het zinvol is (delen) van de ict-infrastructuur buiten de deur te laten beheren. De ondernemingsraad wordt binnenkort ingelicht over de plannen. Over de verkoop van de afdeling Enterprise Standard Infrastructure & Services aan ict-partner Fujitsu Services, waarbij zeven man overstappen, meldt een woordvoerder dat de definitieve besluitvorming nog niet is afgerond. Bestuurder Jan van den Brink van FNV Bondgenoten verwacht dat de overgang half april plaatsvindt. "Er is een goed sociaal plan opgesteld dat we kunnen gebruiken voor volgende projecten. De verkoop van Esis zien wij namelijk als een voorbode voor andere uitbestedingstrajecten."
Juni vorig jaar besteedde KLM al het beheer en onderhoud van negentien Cool:gen-applicaties uit aan Pinkroccade. Een co-sourcings-overeenkomst met Accenture van afgelopen november moet de beheerkosten van internetsystemen verlagen.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-14T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.