Selectie leverancier te vaak 'natte vinger-werk'

LONDEN - "Ondanks de inzet van allerlei modellen, methodologieën en externe adviseurs, is het kiezen van een systeemintegrator of een professionele dienstverlener een proces dat beter te omschrijven is als een kunst dan als een kunde", aldus één van de belangrijkste conclusies uit het recente rapport Business Integration Vendor Selection van Input, een Brits marktonderzoeksbureau.

"Succes of falen in deze markt met een geschatte omvang van 40 miljard dollar wordt meestal bepaald door culturele of persoonlijke voorkeuren. Zelden krijgen aanbieders te horen waarom zij al dan niet geselecteerd zijn." Verder signaleert Input dat "IT-leveranciers frequent overgeleverd zijn aan relatief onbeholpen beslisprocessen en -criteria."
De markt analyserend komt Input tot een aantal conclusies: er is nauwelijks sprake van waterdichte methoden voor het selecteren van leveranciers; aanbieders met een bestaande relatie genieten veelal de voorkeur; innovatie in contractvoorwaarden wordt steeds belangrijker; en culturele overeenkomsten zijn cruciaal bij het verkrijgen van orders. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-16T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.