Novem pleit voor zuinige apparaten

Bij kantoorapparatuur is nog heel wat energie te besparen. Dit stelt de Nederlandse onderneming voor energie en milieu (Novem) in de gids 'Kies energie-efficiënte kantoorapparatuur'.

Het advies is uitsluitend apparaten aan te schaffen die alleen stroom afnemen, wanneer ze daadwerkelijk actief zijn. De gids helpt de gebruiker bij aanschaf, installatie en toepassen van beeldschermen en dergelijke. Power management scheelt niet alleen in het verbruik van energie, maar ook in de verspreiding van warmte en geluid en in de afgifte van elektromagnetische straling.
Met de voortdurende groei van het aantal PC's, randapparatuur, faxen en fotokopieermachines neemt ook het energieverbruik in kantoren zienderogen toe. Kantoorapparatuur is na ruimteverwarming de voornaamste gebruiker van energie geworden, aldus de Novem.
Apparaten met een laag stroomverbruik en energie-management zijn voorzien van energie-labels. Ze zijn herkenbaar aan het Amerikaanse 'Energy Star' label of het Zwitserse 'E-2000'. Maar veel energiebesparing wordt pas bereikt als de 'power management' functie staat ingeschakeld en de apparatuur bij niet-gebruik uit staat.

Voorbeelden

In de brochure vermeldt de Novem enkele Nederlandse ondernemingen en instellingen die het energiegebruik proberen terug te dringen. Stork is bijvoorbeeld bezig haar PC's uit te rusten met power management. Ook de Rabobank wil dat door de hele organisatie heen invoeren. Door de medewerkers bewust te maken van het energieverbruik probeert Stork 3 tot 5 procent stroom te besparen. Het ministerie van Buitenlands Zaken gaat het aantal printers op kantoor terugbrengen met 80 à 90 procent.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-30T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.