Nutsbedrijven blijven Numis-2000 afwijzen

Voorlopig lijkt er nog geen eind te komen aan het zware juridische gevecht dat Multihouse (IT-dienstverlening) voert met een combinatie van nutsbedrijven. De samenwerkende nutsbedrijven zijn vastbesloten de strijd desnoods nog jarenlang voort te zetten.

Het geschil draait om het door Multihouse geleverde systeem Numis-2000. De nutsbedrijven vinden het systeem ver beneden de maat. Ze weigeren Numis-2000 af te nemen en hebben het contract opgezegd. De Utrechtse rechtbank bepaalde vorig jaar juli dat dit laatste onterecht was. Vervolgens gingen de nutsbedrijven in hoger beroep. Op donderdag 6 februari doet het Amsterdamse gerechtshof uitspraak over de vraag of de nutsbedrijven het contract eenzijdig hadden mogen opzeggen.
Een dag later krijgt de zaak een vervolg. Dan presenteert een commissie van deskundigen een onafhankelijk onderzoek naar deze kwestie. Dit gebeurt in opdracht van de Utrechtse rechtbank. De nutsbedrijven hopen dat dit rapport weer aanknopingspunten geeft om verder te procederen.
Ook als Multihouse alle juridische slagen wint en het systeem bij de beoogde afnemers wil implementeren, weigeren de nutsbedrijven Numis-2000 te gebruiken. Het systeem waaraan vijf jaar is gewerkt, zou niet meer in te passen zijn. Tot de nutsbedrijven die het systeem hadden besteld, behoren de PNEM, Edon en Obragas. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-17T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.