Verdachten ontslagzwendel veroordeeld

De hoofdverdachten in de ontslagzwendel bij Bright IT/Serengetti zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen.

De rechtbank in Rotterdam heeft hoofdverdachte Erik P. veroordeeld tot drie jaar gevangenis, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Medeverdachte Richard van V. kreeg twee jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Het duo deed zich in 2002 voor als respectievelijk headhunter en directeur van een ict-bemiddelingsbedrijf.

Daarvoor werd door de oorspronkelijke werkgevers betaald. De gedupeerden namen ontslag bij hun oorspronkelijke werkgever, maar werden vervolgens nog in de proeftijd ontslagen door het bedrijf van de verdachten. Het tweetal wordt onder andere verdacht van oplichting en valsheid in geschrifte. Het fraudebedrag loopt in de tonnen.

Verschillende gedupeerden hebben zich verenigd in de Belangenorganisatie Bright IT/Serengetti. Zij zijn verbaasd en opgelucht over de hogere straf voor Erik P. Het hof oordeelde dat de eis van de officier van Justitie onvoldoende recht deed aan de ernst van de zaak. Daarbij woog mee dat de verdachte al eerder tot gevangenisstraf is veroordeeld. “Naar het oordeel van de Belangenvereniging heeft dit nieuwe aanknopingspunten geleverd om de betrokken ex-werkgevers wegens nalatig handelen ten aanzien van hun voormalige werknemers in rechte te betrekken”, zegt Gerrit Klein Tijssink van de belangenorganisatie.

De zaak is nu nog niet voorbij. Er is veel nieuwe informatie beschikbaar gekomen uit het strafdossier. “Het is zeer waarschijnlijk dat de ex-werkgevers van de ontslagzwendel op de hoogte waren. Daarom gaat de strijd verder, zodat de ict-sector verschoond wordt van dit soort zeer bedenkelijke ex-werkgevers”, laat een gedupeerde weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-08T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.