Waarin investeren Benelux-cio’s?

In de plannen voor 2022 staat security op kop

Welke technologie en welk domein krijgen in 2022 de meeste aandacht en budgetten van cio’s in de Benelux? Meer dan ooit moeten cio’s diverse bordjes draaiende houden.

Eerder deze maand zag Gartner de wereldwijde it-budgetten met 5,1 procent stijgen in 2022. Enterprise-software (elf procent hoger) en it-diensten (bijna acht procent) zijn daarbij de uitschieters. ‘2022 is het jaar dat de toekomst terugkeert voor de chief information officer’, oppert John-David Lovelock, distinguished research vice president bij Gartner. ‘Cio’s zijn nu in een positie om verder te gaan dan de kritieke kortetermijnprojecten van de afgelopen twee jaar en zich te richten op de lange termijn.’

Tegelijk creëert 2022 dus ook mogelijkheden voor de markt van it-diensten. ‘Zo zullen de lacunes in de vaardigheden van het personeel, looninflatie en de war for talent cio's ertoe aanzetten meer te vertrouwen op adviesbureaus en it-dienstenaanbieders.’

Benelux

Software en it-diensten zijn natuurlijk breed, net als de wereldwijde situatie. Daarom gaan we dieper in op de situatie in de Benelux, op basis van een kwalitatief Gartner-onderzoek bij cio’s. En bovendien definiëren we enkele domeinen op een andere manier.

Uit deze lokale rondvraag blijkt dat security (zowel cybersecurity als informationsecurity) er uitspringt als het gaat om budgettoename in 2022. Twee op de drie cio’s geeft aan dat er dit jaar meer investeringen zullen gaan naar security.

Op twee staat business intelligence en data-analyse (de helft van de cio’s ziet de budgetten daar toenemen), ongeveer samen met cloud-investeringen (48 procent ziet die toenemen qua budget). Op vier staan integratietechnologie en api’s-architectuur (stijging met 42 procent).

Op vijf - en op enige afstand - de digitale workplace. 28 procent ziet dit toenemen, maar dertien procent ziet het afnemen. Voor deze categorie lijkt het dat er in volle coronapandemie al heel veel investeringen gingen naar het upgraden van de werkplek.

Beltug


Twee vaststellingen nog. Enerzijds liggen de investeringsplannen grotendeels in lijn met die de Belgische gebruikersorganisatie Beltug bekend maakte. Daar stond security ook helemaal bovenaan, gevolgd door data en cloud. De werkplek stond in die lijst ook wat lager.

Een tweede vaststelling is dan weer dat cio’s (in de Benelux) veel bordjes draaiende moeten houden. Want zowel security, data en cloud winnen – in investeringen – flink aan belang. Gemiddeld toch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-31T13:27:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.