Je bedrijf verkocht… en dan?

Podcast Tech M&A Insider

exit

Het verkopen van je techbedrijf is natuurlijk leuk, maar wat moet je met je geld na een succesvolle exit? Het klinkt misschien als een enorm luxeprobleem, maar verkeerde keuzes kunnen leiden tot een snelle achteruitgang van je vermogen. Wat zijn de absolute do’s en don’ts? Wat moet je doen met het plotselinge grote bedrag op je rekening? Het zijn vragen waar de Nederlandstalige podcast Tech M&A Insider antwoord op probeert te vinden. Computable is mediapartner van deze podcast.

Tech M&A Insider is een Nederlandstalige podcast over het verkopen van tech- en softwarebedrijven. Wat moet je absoluut weten voor een succesvolle exit van je bedrijf? Elke aflevering bespreekt host Martijn van der Hoeden het laatste technieuws en neemt hij een deep dive samen met een of meer experts. Die experts zijn deze keer allebei van Van Lanschot Kempen, te weten structureringsspecialist Bart Frohnen en Maarten Lof, die senior beleggingsspecialist is.

Herstructureren

Succesvolle exits bij Tech M&A Insider

In deze aflevering wordt de vraag beantwoord: je bedrijf verkocht... en dan? Frohnen deelt waardevolle inzichten, zoals herstructureren vóórdat je jouw bedrijf in de etalage zet. Hij geeft ook tips om je vermogen privé te houden voor de nieuwsgierige buurman (je bv heeft immers een deponeringsplicht). Ook wordt er nog een nog een intrigerende vraag beantwoord: wanneer ben je eigenlijk écht financieel onafhankelijk?

Frohnen gaat ook dieper in op de impact van financiële beslissingen op familierelaties, want je kunt al snel ‘de bank de familie’ worden zonder dat je het doorhebt. En ook belangrijk: wat is de slimme aanpak wanneer je kinderen uiteindelijk een deel van je vermogen ontvangen?

Wijze beleggingslessen

Vanuit een beleggingsperspectief bespreekt Lof wijze lessen van niemand minder dan Warren Buffett en onderzoekt hij of obligaties wellicht een slimmere keuze zijn voor je vermogen. Lof deelt ook inzichten over hoe om te gaan met hevig schommelende aandelenkoersen, zoals tijdens de Covid-19-pandemie.

De heren van Van Lanschot Kempen gaan ook in op mogelijke gevolgen van politieke keuzes, ontwikkelingen op de woningmarkt en Van der Hoeden legt uit wat een BOFA-ronde precies inhoudt. Daarnaast bespreken ze ook nog:

  • Funda: eindelijk een koper voor het huizenplatform?
  • De SaaS Capital Index
  • De foto van Van der Hoedens bankrekening
  • Het woningbeleid van Hugo de Jonge
  • Een vraag van een luisteraar

Mis deze aflevering niet voor de slimme stappen die je kunt zetten voor en na de verkoop van je techbedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-11-15T16:33:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.