Werken onderweg

Dit artikel delen:

Hier en daar duiken initiatieven op om mobiel werken een impuls te geven. Hotelketen Accor opende het afgelopen jaar negen zogenaamde Business Points M in Nederland. De werkplekken voor zakenmensen onderweg vinden gretig aftrek.

Mensen kunnen in een Mercure-vestiging met een Business Point M hun laptop uitklappen om bij ons hun e-mail te synchroniseren of verslagen door te sturen”, vertelt Peter Holierook, directeur van Hotel Mercure Dordrecht. De hotelketen is in 2002 een proef gestart in Zwolle met de mobiele werkplek voor managers. “Er was destijds al veel vraag naar een werkplek voor onderweg om nog wat te e-mailen of informatie uit te wisselen voordat men aanschoof in de file”, aldus Holierook. Na afloop van de succesvolle proef besloot de hotelketen om de werkruimtes voor werknemers onderweg op grotere schaal aan te bieden.

Bij de uiteindelijke implementatie van de Business Points in de acht andere hotels zijn de stoelen wat comfortabeler uitgevoerd en zijn de tafels veel ruimer, zodat er ook het nodige papierwerk naast de laptop kan. De werkplekken in Zwolle hebben nu een bezettingsgraad van 80 procent. Het business point in Dordrecht moet het vlak na de start nog doen met 35 procent bezetting, maar Holierook verwacht dat daar snel een stijgende lijn in komt als mensen doorkrijgen dat ze ook in Dordrecht aan de slag kunnen. Het hotel vraagt ruim acht euro voor twee uur gebruik van een werkplek. Een stroomaansluiting en netwerkverbinding zijn daarbij inbegrepen.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-20T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.