Gps-diensten voor Wireless Leiden

Dit artikel delen:

Met subsidie van OC&W ontwikkelt de Hogeschool Leiden in samenwerking met bedrijven locatiegebonden diensten voor het gratis Leidse WiFi-netwerk van de stichting Wireless Leiden.

Het project, dat Free Discovery is genoemd, heeft een startsubsidie van 300.000 euro gekregen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. Binnen het project bouwen bedrijven, studenten en docenten locatiegebonden diensten, programmatuur en apparatuur voor het netwerk van de Stichting Wireless Leiden. Dit netwerk is vanaf 2002 gratis beschikbaar in de regio Leiden. Voor de locatiebepaling wordt in eerste instantie gebruik gemaakt van gps (global positioning system), maar vanaf 2008 ook van Galileo, het alternatieve satellietnavigatiesysteem dat door de Europese Unie wordt ontwikkeld.

Keukenhof

Projectleider Peter van der Wijden van de Hogeschool Leiden: “We willen met Free Discovery een brug slaan tussen techniek en praktijk en tussen onderwijsinstellingen en bedrijven. Ook het verbeteren van de kwaliteit en dekking van het netwerk van Wireless Leiden is een speerpunt van het project.”

Er loopt momenteel al een project voor de Keukenhof waarin we onderzoeken hoe we bezoekers in hun eigen taal informatie kunnen geven over de bloemen die ze zien. Binnenkort start ook een project voor het gebruik van een mobiele telefoon als stadsgids. Toeristen kunnen daarmee ter plekke in hun eigen taal horen welke bezienswaardigheden ze zien.

Naast Hogeschool Leiden en Wireless Leiden zijn op dit moment AnyWi, Syntens, de ICT Academie Leiden en het Cetim betrokken bij Free Discovery.


Contact

Bedrijven en instellingen die belangstelling hebben voor het project Free Discovery en die concreet willen meedenken over nieuwe toepassingen van draadloze communicatie kunnen contact opnemen met regioregisseur Paula van Elburg, telefoon: 071-518 86 51, elburg.van.p@hsleiden.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-20T00:00:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.