Video: De wereld achter de smartphone

Dit artikel delen:
Gratis Wi-Fi

Bas van Abel, ceo van smartphoneproducent Fairphone, vertelt over het productieproces van smartphones en de gevolgen hiervan voor maatschappij en milieu. Fairphone is een Nederlands bedrijf dat tot doel heeft om mobiele telefoons duurzaam te produceren.

Van Abel wil laten zien wat er schuil gaat achter de productie van een smartphone. Hij vindt dat de gebruiker teveel los is komen te staan van de het productieproces van het toestel en wil inzicht geven in de gevolgen hiervan voor mens en milieu.  

Van Abel: ‘We leven in een wereld van hypercommunicatie. Toch zit er een fascinerende paradox in onze huidige communicatie-infrastructuur, in het bijzonder wat betreft mobiele telefoons. De smartphone is een symbool van directe verbinding, maar we hebben alle verbinding met de bron van de telefoon verloren.' 

Volgens de Fairphone-ceo weten gebruikers niet meer hoe een telefoon wordt gemaakt, wie het maakt, waar het vandaan komt, wat de sociale gevolgen zijn en in hoeverre het productieproces ons milieu beïnvloedt. Van Abel: Elke pixel en elke byte behelst een hele wereld van mineralen, fabrieken, recycling en distributie. Het is tijd voor onze connected communicatiesystemen om de onzichtbare wereld van het productieproces te verhullen.' 

Campus Party - Digital - De wereld achter de smartphone

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-02T11:38:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.