Blackberry: driemaal is scheepsrecht?

Dit artikel delen:

Er komen weer mobiele Blackberry-telefoons op de markt in een nieuwe poging om de naam weer de legendarische glans te geven die het vijftien jaar geleden had. Een opmerkelijke stap.

De oorspronkelijke fabrikant van Blackberry, het Canadese bedrijf Research in Motion, maakt de telefoons allang zelf niet meer. In 2016 gingen de rechten op de naam over naar het Chinese bedrijf TCL. Dat bracht enkele apparaten op de markt, maar kondigde begin dit jaar aan hiermee te willen stoppen.  

De licentie blijkt nu te zijn doorverkocht aan de Texaanse startup OnwardMobility. Het bedrijfje werkt voor de komende apparaten samen met FIH Mobile, een dochterbedrijf van Foxconn en verantwoordelijk voor de assemblage van de nieuwe telefoons.

Wat denkt u: heeft OnwardMobility kans van slagen? Welke troeven zou het kunnen uitspelen? En welke struikelblokken zal het daarbij moeten ontwijken? Kortom: kan de naam Blackberry opnieuw een grote naam worden op de zakelijke smartphone-markt?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tsja, de Commodore 64 is toch ook weer populair geworden, en Nintendo heeft ook versies van de NES en de SuperNES uitgebracht die mensen tot tranen toe beroerden, dus wie weet?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-21T08:41:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.