Is KPN gebaat bij overname door EQT?

Dit artikel delen:

Als we de geruchten mogen geloven, aast de Zweedse investeerder EQT op KPN. Is dit voor KPN een zucht of zegen?

Ongeveer 11 miljard euro zou EQT overhebben voor KPN, vertellen anonieme bronnen aan persbureau Bloomberg. Hoewel de gesprekken pril zijn en door geen van beide partijen worden bevestigd, schoot de koers van het KPN-aandeel omhoog.

EQT is geen onbekende in de Europese telecom- en glasvezelmarkt. Zo zijn de Zweden eigenaar van Delta Fiber Nederland, dat onder meer de kabelnetwerken van Delta, ZeelandNet en Caiway en het glasvezelnet Delta Fiber exploiteert. Ook in Duitsland zit EQN in de glasvezel-business.

Wat is het plan?

Het is de vraag wat EQT van plan is met KPN. Vergelijkbare overnames door andere investeerders, zoals die van het Scandinavische telecombedrijf TDC, leidde tot een opsplitsing in een infrastructuurdeel (met name glasvezel) en een deel dat zich richt op de consument (zoals telefonie en tv).

In de uiterst concurrerende Nederlandse telecommarkt is KPN al tijden op zoek naar mogelijkheden om kosten te besparen en nieuwe markten aan te boren. Topman Joost Farwerck is gebrand op voortzetting van deze strategie en richt zich daarom niet op een mogelijke verkoop, aldus Bloomberg.

De hamvraag is: welke gevolgen zou de verkoop van KPN aan EQT hebben voor het Nederlandse telecombedrijf? Moet KPN deze kans met beide handen grijpen of juist proberen af te weren? Wat vindt u?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-13T16:06:00.000Z Diederik Toet