Afronding overname Accu uitgesteld

De overname van het Accu door Cap Gemini is uitgesteld tot 1 februari volgend jaar. In de tussentijd zal een sociaal plan worden opgesteld voor de medewerkers van het automatiseringscentrum van de Universiteit Utrecht. Inmiddels is zo'n 10 procent van de 120 medewerkers vertrokken.

Nu de Universiteitsraad ook achter de verkoopplannen is gaan staan, is de afstoting van het Accu vrijwel in kannen en kruiken. De raad legde het college geen strobreed in de weg en stemde met ruime meerderheid voor het afstoten van het rekencentrum. Alleen de Abvakabo-afgevaardigde liet een kritische toon horen over de afwezigheid van een plan over de mogelijk gevolgen van de uitbesteding. Ondanks herhaaldelijke verzoeken van de raad heeft het college zo'n analyse nooit laten opstellen. Wel besloot het bestuurscollege een managementteam op te richten die het IT-beleid van de universiteit moet bepalen en de contacten met Cap Gemini onderhoudt. Volgens een Abvakabo-vertegenwoordiger haalde het bestuur met deze zet de angel uit het toch al zwakke verzet van de raad.

Geen acties

De Accu-medewerkers - waarvan de Abvakabo-leden een aantal maanden geleden nog met mogelijke acties dreigden - willen nu een zo goed mogelijk sociaal plan uit het vuur slepen. Zij kiezen liever voor zekerheid in plaats van acties. Dat komt, volgens dienstraad-voorzitter Alex Goyarts, omdat het college ondanks alle tegenwerpingen hoe dan ook blijft vasthouden aan de uitbesteding van het rekencentrum, ook al zou Cap Gemini niet de koper zijn. "Nu alsnog van verkoop afzien, zou een groot gezichtsverlies voor het college betekenen."  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-18T00:00:00.000Z Rik Sanders