Miljoenen voor informatica-studies

De overheid en het bedrijfsleven gaan de komende jaren ieder 40 miljoen gulden investeren in technische en bètastudies, waaronder informatica.

De ministers Ritzen (Onderwijs), Melkert (Sociale Zaken) en Wijers (Economische Zaken) zijn gisteren een stichting gestart die de exacte opleidingen aantrekkelijker moet maken. De organisatie moet ook de banden tussen onderwijs en bedrijfsleven aanhalen. Werkgeversorganisatie VNO-NCW, MKB-Nederland, het beroepsonderwijs, de vereniging voor universiteiten Vsnu, de HBO-raad en het Centraal Bestuur voor de Arbeidsvoorziening participeren in dit project.

Zorgen

De aanleiding van dit initiatief is de afnemende interesse van beginnende studenten voor ondermeer informatica-opleidingen. Bedrijven uiten dan ook regelmatig hun zorgen over het voorspelde tekort aan automatiseerders. Jongeren vinden een baan in de automatisering vaak onaantrekkelijk, zo meldde Computable onlangs. Een van de hoofdpunten uit de samenwerkingsovereenkomst is dat bedrijven de beroepen in ondermeer de IT aantrekkelijker maken. Ze kunnen dit bereiken door bijvoorbeeld bredere functies aan te bieden. De opleidingen moeten op hun beurt breed inzetbare werknemers afleveren. De samenwerkende partijen zullen mogelijkheden onderzoeken om mensen uit het bedrijfsleven onderwijs te laten geven. De aanzet voor deze investering is gegeven op Prinsjesdag. MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-12T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.