Jong-talentprijzen voor afstudeerprojecten

Tiese Barrell, student aan de Technische Universiteit Eindhoven is tienduizend euro rijker. Dat bedrag streek hij op toen hij de Jong Talent afstudeerprijs in ontvangst mocht nemen.

Barrell werd bekroond voor zijn uitzonderlijk goede afstudeeronderzoek naar informatiesystemen. De TU/e-student ontwikkelde een computersysteem dat bestaande systemen aan elkaar kan 'knopen', waardoor het mogelijk wordt voor een netwerk van bedrijven om samen te werken in verschillende bedrijfsprocessen zonder dat de klant daar iets van merkt en vooral zonder dat er een nieuw gemeenschappelijk systeem nodig is.
De meerwaarde van het systeem dat Barrell ontwierp is dat hij gebruikmaakt van rich-internetprogramma's waardoor de presentatie voor de gebruiker aantrekkelijk en gebruikersvriendelijk is. "Je kunt dan denken aan toeristische informatie, toegang tot nieuws, maar ook aan educatie, vermaak voor kinderen en virtuele rondleidingen. Het zijn geen stugge computerprogramma's, maar lichtgewicht programma's om van te genieten", verduidelijkt de winnaar.

Logistiek systeem

Adriaan ter Mors, student aan de Technische Universiteit Delft, kreeg de Jong Talent afstudeerprijs voor Informatica en Technische Informatica uitgereikt. Hij onderzocht voor zijn afstudeerproject de efficiënte planning van transportstromen. Elk transportbedrijf heeft zijn eigen softwaresysteem voor de planning, terwijl ze die planning toch vaak op andere bedrijven moeten afstemmen. Ter Mors werkte aan een coördinatiesysteem om dat te realiseren. Het doel daarbij was enerzijds om een zo groot mogelijke onafhankelijkheid van de verschillende bedrijven te behouden. Anderzijds streefde de student naar een systeem dat zorgt voor een strakke afstemming. "De uitdaging was een efficiënte planning met korte wachttijden", aldus Ter Mors.
De geldprijs die bij de Jong Talentprijs hoort is beschikbaar gesteld door de Stichting Bakkenist, die met de afstudeerprijzen de studie in onder meer informatica wil stimuleren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-09T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.